Defleshed is een band die vooral bekend staat als een der snelste thrashbands die op deze aardbol rondlopen. Dat zit hem vooral in het haast hyperkinetische drumwerk van Matthias Modin, die ook nog actief is bij het black metalcollectief Dark Funeral. Defleshed begon als een eerder op death metal gerichte band en die eerste stappen van de band werden nu verzameld en op één schijfje gezet.
'Abrah Kadavrah' is de titel van de eerste volledige plaat van Defleshed. Deze wordt dit keer samen met de debuutmini 'Ma Belle Scalpelle' uitgebracht. Het valt al snel op dat vooral songgewijs dit oudere werk haast in het niet valt bij wat Defleshed tegenwoordig presteert. Tegenwoordig is dit een band die de ene na de andere song met een bijzonder hoog octaangehalte produceert. Flitsend gitaarwerk wordt volop gecombineerd met razendsnelle drums en de unieke strot van frontman/bassist Gustaf Jorde. 'Abrah Kadavrah' en 'Ma Belle Scalpelle' laten een band horen die weliswaar blaakt van enthousiasme maar nog wat te kort schiet om mee te kunnen spelen met de groten. De meeste songs gaan nogal makkelijk het ene oor in en het andere weer uit. Het drumwerk van Matthias Modin is voor zijn doen haast ontiegelijk traag te noemen. Het gitaarwerk is aardig, maar er wordt nog iets te veel gezocht naar een goede invalshoek. Vooral de zang van Gustaf Jorde is beter geworden met de jaren. Hier zoekt hij nog naar het juiste timbre en hij probeert net iets te krampachtig de gromzang van de meeste death metalzangers te imiteren. De elementen die Defleshed net zo typisch maken moeten met andere woorden nog tot volle wasdom komen.
De plaat op zich zou luisteraars het vermoeden kunnen geven dat het hier gaat om het zoveelste death metalbandje. Het valt niet te ontkennen dat Defleshed hier nauwelijks iets voorstelt, maar dat hebben ze inmiddels ruimschoots goed gemaakt. 'Abrah Kadavrah' is vooral interessant voor iedereen die benieuwd is hoe Defleshed in het prille begin klonk.

Meer over Defleshed


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.