Dankzij zowel oude genieën als Dark Tranquillity, Arch Enemy en Dimension Zero als jongere bands als Skyfire, Nightrage, Within Y, Avatar en Cypher System staat de Zweedse melodieuze death metalscène weer sterk op haar benen. Het eveneens Zweedse Degradead werd onder de vleugels genomen door niet minder dan In Flames-drummer Daniel Svensson en -gitaristen Jesper Strömblad en Björn Gelotte. Dit drietal heeft het debuut, 'Till Death Do Us Part', van de jonge melodieuze death/thrash metalband dan ook geproducet in In Flames' IF Studios, wat wel allemaal mooi klinkt (Strömblad heeft ze naar het schijnt de toekomst van de metal genoemd), maar kunnen de heren van Degradead zelf iets uitspoken wat hen op de metalkaart brengt?

Neen is het antwoord jammer genoeg: opener 'Genetic Waste' maakt zijn titel werkelijk waar en klinkt als een afgekookt, incoherent patchwork van verschillende Götebörgriffs met een zwak refrein dat daarenboven lijdt onder de zeurende zang van Mikael Sehlin. Ook 'Burned' en 'The Fallen' lijden aan deze ziekte, maar het meest spijtige aan de zaak is dat ook sommige songs die variëren van in orde tot zalig als 'Pass Away', 'The Bloodchain' of 'Day of The Dead' bijna compleet verpest worden door de vervelende zang van Sehlin. Iemand zou die man moeten zeggen dat hij het gewoon bij z'n doorsnee maar krachtige, raspende grunts moet houden, want het is gewoon afschuwelijk om te aanhoren wanneer hij zijn 'heldere' vocalen bovenhaalt. Nochtans is er mogelijkheid tot vocale variatie en dat is net wanneer Sehlin z'n rauwe zang bovenhaalt, die wonder boven wonder heel krachtig en mét ballen klinkt. Dit blijkt uit het schitterende en door leuke keyboards gesierde 'Take Control' en het zwaar door At The Gates en Dimension Zero-beïnvloedde 'Relations to The Humanity'. De mooie akoestische doch voorspelbare titeltrack sluit het geheel af.

Kort samengevat moet Degradead echt dringend iets aan die mediocere riffs doen en zijn zanger zeggen van vooral te brullen en hier en daar die krachtige rauwe zang te plaatsen. Hopelijk komt er iets beter uit de bus in de toekomst.

Meer over Degradead


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.