Het eerste woord dat te binnen schiet na beluistering van 'Faded Seaside Glamour' is degelijk, want de popliedjes van The Delays zitten vernuftig in mekaar. Er kan spontaan met de voet worden meegetapt en een goed humeur behoort direct tot de mogelijkheden. Maar 't is niet allemaal rozegeur en maneschijn...
De groep past gelukkig niet in het rijtje Engelse bands (Mansun, The La's en ga zo maar door) die elk jaar door de ether worden gejaagd zonder dat daar echt een reden voor is. De hypemachine wordt elke keer op gang gezet door bladen als NME, maar enkele maanden later is nieuwe belofte alweer vergeten. Maar zo'n vaart loopt het nu ook weer niet bij The Delays. Zanger Greg Gilbert zorgt ervoor dat de band boven het gemiddelde britpopbandje uitstijgt. Zijn falsettostem zalft en slaat tegelijk. Dan weer tilt hij de songs uit hun hengsels, om een volgende keer hard rockend uit de hoek te komen (zoals op 'You Wear The Sun'). Gilbert staat blijkbaar voldoende in contact met de vrouwelijke kant van zijn persoonlijkheid en doet bij momenten zelfs denken aan Justin Timberlake. De Britse pers strooide al driftig met superlatieven, want wie zou er iets op tegen hebben om een perfecte mix van Engelse jaren negentig pop op de Europese podia te zien passeren ? Daar kan men weinig tegen in te brengen, maar lang zal deze CD niet in de gemiddelde discman blijven kamperen want na een paar draaibeurten valt op dat het plaatje hier en daar iets te kleurloos klinkt. Nummers als 'Satellites Lost' en afsluiter 'On' konden perfect worden weggelaten zonder dat daar iemand droevig om zou moeten worden. De groep heeft last van de Britse ziekte variatievrees en klinkt bij wijlen als Kula Shaker zonder de Hare Krishna-tamboerijnen. Liefhebbers van het genre moeten dit schijfje echter zeker eens beluisteren.
In een perfecte wereld kwam er elke maand een groepje het Kanaal overgezwommen die de muziekgeschiedenis even veranderde, maar dat hoeft nu ook weer niet. De eindrekening draait dus wel positief uit voor het viertal uit Southampton: zeven van de twaalf tracks springen er echt uit ; 'Faded Seaside Glamour' is een degelijke cd die een supersterke EP wordt dankzij de programmeertoets van de CD-speler.

Meer over Delays


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.