Aah, de blasfemische death metal! Een subgenre dat al tijden meedraait en het nog steeds bijzonder goed doet, blijkens de uitspattingen van dit infernale trio. Dementor zweert bij de klassieke driemansbezetting en een minimum aan franjes en opsmuk. Ook het lekkere logo draagt volledig bij tot een indruk dat dit een band is van het 'kop omlaag en rammen maar'-type.
Dementor doet inderdaad weinig anders dan met de versterkers op elf gedraaid stevig doorrazen. Al wie enige rustpunten verwacht op deze schijf zal bedrogen uitkomen, aangezien Dementor enkel nummers speelt die de gitarist van dienst openspattende blaren op de vingers bezorgt. Dat is een aanpak die om applaus vraagt, een applaus dat vooral de inzet van Dementor roemt. Tekstueel wordt er menig heilig huisje met de grond gelijk gemaakt en verschillende heilige maagden stevig ontmaagd door een zwaar geschapen man met bokkenhoofd. Enfin, death metal van het soort dat ook gebracht wordt door illustere bands als Infestdead of vooral Deicide. Vooral die laatste lijkt een inspiratiebron te zijn geweest voor dit trio. De drummer jaagt in ieder geval de rest van de band gezwind door de negen doodshymnen. Gitaarsgewijs is er een drukke en hectische afwisseling tussen hakkende riffpartijen en gierende solo's die soms noten op de meest bizarre plaatsen hebben maar toch steeds lijken te kloppen. Het leukste is vooral de blaffende zang, die voor een keertje niet door een voice box gehaald werd en dus niet onmenselijk diep klinkt. Deze zanger is relatief goed verstaanbaar maar dat maakt zijn inzet er heus niet minder om. Vanaf opener 'Slaying Grace' tot het zeer fijnzinnige 'Unholy Hordes of Rot' gaat Dementor resoluut voor de honderd meter spurt. Die aanpak heeft helaas ook een nadeel en dat is dat de nummers na een tijdje op elkaar beginnen lijken. Op enkele sterkere tracks als 'My Ally Anger' of het met een machtige riff gezegende 'Harvester of Christian Souls' na is het moeilijk nummers van elkaar te onderscheiden.
Aan de inzet van Dementor kan niet getornd worden, enkel het schrijven van meer pakkende nummers is een kwestie van oefenen en vooral: schrappen. Maar weinig mensen zullen daarom malen wanneer dit op het hoogste volume door de huiskamer gejaagd wordt. Dementor is volledig verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen door te uitbundig met hoofd en leden schudden. Gebruiken onder medisch toezicht kan in elk geval een oplossing vormen.

Meer over Dementor


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.