Dat er in Duitsland daadwerkelijk black metalbands rondlopen die meer dan goed zijn is een bijzonder goed bewaard geheim, maar ze bestaan wel degelijk! Nu ja, Desaster is alleszins een heel bijzonder collectief dat retro in een hoogst aanstekelijk jasje giet. Dit combo heeft het trouwens niet erg hoog op met overgeproduceerde bands die te veel keyboards en te veel dameszang incorporeren, maar gooien met hun enthousiaste mix van thrash en black hoge ogen. Om maar te zeggen dat deze 'Satan's Soldiers Syndicate' een enorm aanstekelijke schijf is, meer dan een stevige vogelgriepepidemie de lokale pluimveehouders infecteert.

Het album trapt relatief rustig af met de introductie getiteld 'The March of Fire And Conquest', een prelude voor de storm die volgt. Want met het titelnummer laat Desaster horen waarom hij zo sterk is: een heerlijk voortrollend rifffestijn gaat gepaard met de brallerige schreeuw van de frontman die heerlijk hees, rauw en rochelend zijn ding doet. Het tempo ligt trouwens de hele plaat behoorlijk hoog, maar niet op hyperspeed: de snedigheid wordt er enkel groter door. Ook 'Angel Extermination' en 'Razor Ritual' gaan verder op hetzelfde elan. Wat Desaster voor een groot deel apart zet van de menigte is hun neus voor verdraaid catchy gemene anthems, van een soort die iedereen onweerstaanbaar meesleurt in een poel des verderfs en eens men daar is aanbeland, valt het besef dat dit soort leven nog lang zo slecht niet is. De band heeft met andere woorden het hart op de juiste plaats en in tegenstelling tot andere bands die Venom, Bathory of Celtic Frost eren geeft Desaster het geheel de nodige schwung mee dankzij een rauwe maar heldere productie, die maakt dat alles netjes hoorbaar is en toch niets aan scherpte inboet. Eens afsluiter 'More Corpses for The Grave' is weggeëbt, is de nood aan rituele slachting der r 'n' b-plaatjes een absolute noodzaak.

Zonder kapsones en recht uit het hart presenteert Desaster alweer een uiterst sterke plaat waarop het beste van de oude garde in een stevige leren jekker wordt gestopt en het haar vrolijk in het rond zwaait. Dit zal vast nooit een band worden die de grote massa in beroering brengt, maar voor de zwarte geesten die weten waar de klepel hangt is dit niet te versmaden.

Meer over Desaster


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.