De meest opwindende of opzwepende thrash komt de laatste jaren uit Europa en niet uit de bakermat van het genre, de Verenigde Staten. Nu zelfs Slayer opnieuw stevig het gaspedaal induwt, mogen de bands van deze contreien niet achterblijven. Eentje die al de hele tijd als een razende doorragt, moet het Duitse Dew-Scented zijn. Sinds 'Inwards' zijn deze heren alleszins zodanig verschroeiend goed bezig, dat ook de grootheden moeten buigen. Dat is overigens op 'Incinerate' niet anders, want de ene splinterbom wordt naadloos aan de andere vastgemaakt.

Het album trapt in ieder geval nog relatief rustig af met een intro genaamd 'Exordium': een logge gitaarpartij wordt begeleid door donderende drums. Vanaf 'Vanish Away' is het echter alsof een renpaard tjokvol adrenaline, testosteron en nog een hele rist pepmiddelen door een horzel gestoken uit het startblok schiet. Het betere polkadrumwerk wordt gehanteerd – mét zwier – en zonder een spatje genade ratelen de vellen. Het gitaarwerk is trouwens ook lang niet van de poes: de gitaristen van dienst raggen zo onmenselijk snel door dat hun instrumenten vermoedelijk in brand vliegen tijdens een optreden. De hyperkinetische zang van frontman Leif maakt dat ultraspannende plaatje af. Dew-Scented mag dan wel aan een soms haast belachelijk hoog tempo ervandoor gaan, toch zitten de nummers sterk in elkaar en is er duidelijk aandacht besteed aan kop en staart. De melodieën zijn pakkend en heel soms weet de band de aandacht te verscherpen door een korte adempauze in te bouwen. Zo zijn onder meer 'Now Or Never' en 'Retain the Scars' nummers die het net dat tikje kalmer aan doen, hoewel dat in het geval van deze heren allemaal behoorlijk relatief is. Het soleerwerk bestaat voornamelijk in het flink aan de whammybar sleuren van de gitaristen, waardoor de illusie ontstaat als zouden kamikazepiloten een spontane aanval uitvoeren vanuit de stereo-installatie. Dat zanger Leif niet over een expressieve stem beschikt, is een understatement van jewelste, maar zijn hysterische geblaf en geschreeuw past nu eenmaal perfect bij dit soort gerampetamp.

'Incinerate' is voor deze jongens een nieuw schot in de roos: veel intenser dan dit album wordt dit jaar vermoedelijk niet meer uitgebracht. De plaat heeft dan ook veel weg van een wilde achtbaanrit: de luisteraar gespt zich vast, wordt aan een rotvaart er doorheen gejaagd en aan het einde blijft hij even ademloos achter. Met andere woorden: dit is een ideale adrenalinerush om even de beentjes op los te gooien.

Meer over Dew-Scented


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.