Desondanks zijn Turks / Griekse bloed is Dimitri From Paris een op en top Franse gentleman. Niet enkel heeft hij de sensuele charmes van zijn nationaliteit alle eer aangedaan door Hugh Hefners Playboy compilatiereeks vorm te geven, maar op muzikaal vlak nestelt de man zich ook mooi in dezelfde rustgevende laan waar Alex Gopher (Air), Etienne de Crécy of zelfs Ludovic Navarre (St. Germain) wonen. Verwacht dus elektronisch onderbouwde muziek met zowel stijl als emotie.
Deze tweede langspeler heeft enige tijd op zich laten wachten. Zoals verwacht heeft Dimitri de tijd genomen om songs bij mekaar te sprokkelen die de juiste gevoelens vertolken. Dat is 'Cruising Attitude' immers geworden: een geheel van impressies, culturen en emoties die zich weerspiegelen in fijngevoelige maar diep doordachte nummers. Bij tien van de vijftien tracks is de grootmeester bovendien over heel de wereld op zoek gegaan ("ge-cruised") naar gastzanger(es)s(en) met een sterke vocale persoonlijkheid. Zo is deze plaat een wereldreis die begint en eindigt met het geluid van een overscherend vliegtuig.
Het Oosters klinkende, eenvoudige pianomelodietje over het fijn zweverige loungenummer 'Okinawa Love' kadert de Japanse stem van Kisen Horino mooi in. De rasechte tango 'Syracuse' die door ene Pink Martini zwoel en bezwerend wordt versierd, baadt in de Franse sensualiteit en stijl. 'Toi Mon Auto' is dan weer een heerlijk tropische samba die met conga's en verre hammondtoetsen de Caraïbische stem van Helena Noguerra tracht te temperen. Over afwisseling gesproken! Ondanks het spelen met vele muziekstijlen en de rijke culturele invulling vertrekt Dimitri From Paris toch veelal vanuit eenzelfde principe: neem een solide dancebasis en vul die subtiel, afgemeten op met sfeerbepalende elementen (en zang natuurlijk). Mooi voorbeeld is het kordate (weliswaar instrumentale), filmische 'Le Soundtrack' dat bestaat uit een door donkere pauken ondersteunde triphop waarover een harmonieus vioolspel zweeft. Die formule werkt! De ene keer funky, de andere keer zwoel heupwiegend zapt deze schijf met een aangename gezapigheid over en weer. Echte hoogvliegers of hitparadevullers zijn aan deze man niet besteed. Dankzij de diepgang met de nodige jazzy trompet- of orgelpartijen en een goed gevoel voor soul krijgt deze heerlijk relaxerende wereldreis voorzichtig vorm.
'Cruising Attitude' is meer dan een hoes met een vette knipoog naar de nationale Franse luchtvaartmaatschappij. 'Cruising Attitude' bevat een universele boodschap die wereldwijde uitstraling verdient: "sit back, relax, enjoy".

Meer over Dimitri From Paris


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.