Polen wordt tegenwoordig aanzien als het nieuwe metal Mekka. Dat is bijzonder begrijpelijk, gezien de hoeveelheid aan kwalitatief sterke releases die vanuit het land van de paus naar hier komt overgewaaid. Poolse bands hebben geregeld een streepje voor op collegae uit andere regio's doordat hun metal altijd dat beetje anders klinkt, zijnde creatiever, gebalder en met een sfeerschepping die enkel kan omschreven worden als 'typisch Pools'.
Dissenter is niet bepaald een uitzondering op de regel. De band houdt van het gortigere hakwerk en heeft zich dan ook volop in de brute death metal gestort. De basisbestanddelen van dit genre zijn in grote hoeveelheden terug te vinden op 'Contamination'. De bas bonkt als een losgeslagen Leopardtank tijdens uit de hand gelopen manoeuvres, de gitaren komen in een handige verpakking als kettingzagen tevoorschijn. De zang is een beetje standaard, een diepe grom die vanuit de tenen vertrekt en in de onderbuik haar volle diepte krijgt. Dat soort gekweel hoort uiteraard perfect bij deze stijl. Dissenter kan er zich blijkbaar mee verzoenen dat ze nooit zullen geprezen worden om hun vernieuwende aanpak. De band houdt zich dus eenvoudigweg bij datgene waar ze het beste in zijn. Dat is een instelling die hen siert en na het horen van 'Contamination' kan moeilijk beweerd worden dat band beschikt over weinig overgave en spelplezier. Er wordt flink wat afgemoord en vernietigd in tracks als 'Ugly Corpse of the Angel' of 'Born from the Dead'. Bijzonder technisch wordt het nooit, al kan de muziek bezwaarlijk recht voor de raap genoemd worden. Daarvoor zit het allemaal net iets te handig verpakt, met links en rechts een a-typische en tegendraadse break of een geschifte solo.
Dissenter is nergens een echte uitschieter te noemen omdat de band op geen enkel moment boven andere degelijke bands in hetzelfde genre uitsteekt. In dit geval is dat geen beletsel en wel om de volgende reden: 'Contamination' biedt perfect wat het belooft en dat is oerdegelijk doodsmetaal: niets meer maar zeer zeker ook niets minder.

Meer over Dissenter


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.