Doctor Jazz is een uit Turijn afkomstig Italiaans Jazzcombo dat traditionele jazzsamples mengt met moderne invloeden. Nu zijn er de dag van vandaag wel meerdere groepen die dit doen, maar Doctor Jazz slaagt er toch in te verrassen. De gehele plaat kan nog het best omschreven worden als jazzy loungepopmuziek.
Het eerste nummer van de plaat, 'Milt Shake', bestaat uit een steeds weerkerend jazz-trompetsampletje waarrond een nummer gebouwd wordt. Dit stuk muziek is jammer genoeg niet zo goed gekozen om de plaat te openen want na een tijdje komt dit als nogal langdradig en 'déjà-vu' over. Maar 'Groovy Night', dat als tweede op deze schijf geprogrammeerd staat, brengt daar onmiddellijk verandering in. Het is een stevig dansnummer, waarop zangeres Miss Loulou uitpakt met een speelse soulvolle stem. 'Elisabeat' is dan weer een stuk dat het midden houdt tussen funk, soul en jazz met een rustig tempo gecombineerd met schelle sax- en trompetsolo's. Dr. Blade, die de altsax bespeelt, kan hier zijn soleerkwaliteiten ten volle laten bewonderen. 'Seven reasons why' is een dromerig stuk om even uit te blazen en al je zorgen te vergeten. Subtiel laat Dr. Delavie, die de draaitafels bedient, zich hier van tijd tot tijd opmerken met zachte scratchgeluidjes. De vierde persoon, die de bezetting compleet maakt, is Dr. Marcus, die de keyboards en programmering verzorgt. Grappig en verrassend is 'Un monde sans frime' waarin Miss Loulou plots in het Frans begint te zingen op een bedje van breakbeatbegeleiding. Op die manier wordt de plaat, die sowieso al een hoog zuiders karakter heeft, nog een tikkeltje exotischer.
Het geluid van deze plaat is opvallend goed. Hoewel het Doctor Jazz's debuutalbum is moet het hier dan ook gaan om ervaren rotten in het vak. De basisklanken zijn over het algemeen zacht, terwijl de sax- of trompetstukjes opvallend schel klinken. Het hoeft niet te verwonderen als Doctor Jazz binnenkort niet alleen in Italië maar ook bij ons een vaste stek verovert in de NU Jazz-sector. Het zou in elk geval geen slechte zaak zijn.

Meer over Doctor Jazz


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.