Dr. Lektroluv (a.k.a. Stefaan Vandenberghe) is dankzij zijn gifgroen masker, witte doktersjas en moddervette platencollectie een van Belgiës populairste dj's. Lektroluv begint ook bij de noorderburen een begrip te worden, dankzij telkens weer gesmaakte sets van de heetste elektro en ander aangenaam dansamusement. Na het succes van zijn live-cd vanop Extrema Outdoor vorige zomer volgt er nu eentje van zijn prestatie tijdens Rock Werchter 2007.

Via de intro heet Lektroluv onder luid applaus iedereen welkom in de Pyramid Marquee. Aftrappen doet hij met 'My Moon My Man' van Feist in de Boys Noise Classic Remix. De hemelse stem van Leslie Feist wordt overgoten met een vuil elektrosausje, inclusief robotstem, en dat blijkt een schitterende combinatie te zijn. Boys Noize weet de groene dokter blijkbaar te smaken, want niet veel later wordt de interpretatie van Shiny Toy Guns' 'Le Disko' door de boxen gejaagd. Ten opzichte van de Feist-remix is deze track veel vettiger en rauwer, wat resulteert in een ritmisch gejuich van het Werchter-publiek dat hoorbaar uit zijn dak gaat. Het volume gaat eventjes naar beneden en op de achtergrond komt de verpletterende Tocadisco-versie Tiga's meezinger 'You Gonna Want Me' met rasse schreden op het voorplan. In het spoor volgt de Claude Vonstroke-versie van 'Magic Carpet Ride '07': een energiek nummer met voortdurend tegen elkaar opboksende beats, berekende uitschuivers en de kenmerkende A-ri-ki-kiki-vocal.
Het ritme van een leuk en entertainend eerste gedeelte wordt abrupt afgebroken door de ongeïnspireerde blieps van Radars 'War Out There' (Tomboy Dub)'. Een zichzelf respecterend dj als Lektroluv trekt de boel weer in gang met het groots klinkende en licht naar trance neigende 'Kiss My Trance' van het Gentse trio The Subs (Starski, Tonic en Othello), dat net als Boys Noize drie keer mag opdraven in deze mix. Meteen na 'Kiss My Trance' volgt de ongepolijste en ontregelde Subs-remix van 'Quarter' van de Nederlandse vioolspelende dj Mason.

De klassieker van dienst is 'Freak' van LFO, maar Lektroluv schakelt al na amper twee minuten over naar de volgende track. Zo mist hij het zwaartepunt van 'Freak': de langzaam losbarstende hel langzaam doet op het hoogtepunt de beats letterlijk om de oren vliegen. Door deze misser wordt een topplaat gedegradeerd tot een onnodig intermezzo in het geheel van Lektroluv. Het freakgehalte krijgt wel een duw in de rug met de onnavolgbare gitaren van Kavinsky - 'Testarossa (Sebastian Remix)' en de vlijmscherpe publieksmennende effecten van de Boys Noize-remix van 'Cocotte'. Alsof dat nog niet genoeg is, laat The Subs voor een laatste keer het duistere beest in zich los met het weinig melodieuze, maar o zo intrigerende 'Fuck That Shit'. Tracks van Masterkraft en Soulwax duwen de mix naar zijn einde. Het slot wordt een beetje verknoeid door het intussen platgedraaide 'Cream' van Federico Franchi en het naar Lektroluv-normen platte elektrovertier van Dirty South. De afsluitende Trentemøller Remix van Moby's rave-klassieker 'Go' hebben ondertussen alle danceliefhebbers op het noordelijk halfrond te horen gekregen, maar voor een weide met voornamelijk rockfanaten is de track wel een leuke afsluiter.

Lektroluv kan niet overtuigen met deze liveprestatie anno 2007. 'Dr. Lektroluv Live At Werchter' presenteert voor het merendeel leuke tracks, maar die worden hier en daar ongelukkig geplaatst en niet al te overtuigend aan elkaar gebreid. De achtergrondgeluiden van het publiek mochten gerust wat meer op de voorgrond treden, zo had de sfeer het geheel ongetwijfeld beter gemaakt.

Meer over Dr. Lektroluv


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.