Dragonforce is een internationaal gezelschap: de rangen tellen onder meer een Koreaan, een Rus, een Fransman en een Brit. De vier heren vonden elkaar in Londen en in hun liefde voor flink doorbeukende powermetal, compleet met aangedikte solo's, rollende basdrums en een zanger die geregeld de hoogte ingaat. Niets nieuws onder de zon, maar Dragonforce is er wel opnieuw in geslaagd om aloude ingrediƫnten te verbinden in een plaat die smaakt naar meer. 'Inhuman Rampage' is een ronduit heerlijk complexloos album geworden dat allicht geen originaliteitsprijs zal winnen, maar zeer hoog scoort op luistergenot.

Wie de moeite neemt om even opener 'Through the Fire and Flames' te beluisteren, kan al meteen alle elementen van Dragonforce benoemen: vrolijke gitaarduels, stevig ondersteunende keyboards, drumpartijen die geregeld snelheidsrecords breken en een zanger die van tijd tot tijd de falsetto bovenhaalt. Deze mix is al sinds de gloriedagen van Judas Priest en Helloween met succes toegepast en Dragonforce heeft goed naar alle voorbeelden geluisterd. Toch heeft deze bende de nodige flair om het geheel tot een goed einde te brengen. Door bepaalde voorspelbare songstructuren (strofe, refrein, strofe, solo, refrein) om te gooien en voorzichtig om te springen met de plaatsing van de solo's, houdt de band de aandacht vast. De voortjakkerende snelheden laten de luisteraar dan weer geen ademruimte en haken eenieder vast aan de platenspeler. Dragonforce houdt er trouwens van om lange nummers te maken: zo duikt geen enkele song onder de vijf minuten en is zeven minuten de gemiddelde speelduur. Nochtans gaat dat niet vervelen; de lange nummers vliegen voorbij. 'Revolution Deathsquad' of 'Cry for Eternity' bevatten overigens solo's om 'u' tegen te zeggen. De hoeveelheid noten die in snelvuurtempo wordt losgelaten is verbluffend, maar toch klinkt het nooit te overdreven.

Het zou kunnen worden gesteld dat Dragonforce door de internationale mix fris en ongedwongen klinkt. Daar is zeker iets van aan, maar het vakmanschap van deze heren valt niet te onderschatten. De uitgekiende songs worden gekoppeld aan doordacht songschrijverschap en dat zorgt ervoor dat 'Inhuman Rampage' een flink knallende plaat is geworden.

Meer over Dragonforce


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.