D'Stephanie (uitspreken als "the") voorstellen aan iemand die af en toe een discotheek in groot Antwerpen bezoekt, is allicht niet meer nodig. Reeds geruime tijd staat deze dame haar mannetje in dj-land en is ze alom gekend voor haar energieke, hippe livesets. Stephanie heeft de drum'n'bass-, breakbeat- en recentelijk ook funkhype op de voet gevolgd en er haar eigen ding uit gehaald. Afgelopen jaar stond ze echter regelmatig samen met Melissa en Savana Station-zanger Phlippo op de planken die met hun stemmen een extra dimensie aan haar eclectische mix toevoegden. De diversiteit en energie die ze live aan de dag legt zijn twee zaken die zeker ook op D'Stephanies fullcd terug te vinden zijn, al weet ze tegelijk te verrassen met haar muzikale fijngevoeligheid en subtiliteit.

Afgelopen zomer waren de feestelijke vibes van single 'Future Warrior' niet uit radiolandschap weg te denken. Het erg karakteristieke, nasale stemtimbre van Phlippo gaf niet enkel een erg herkenbare inslag aan dit hoekige, veelgelaagde nummer maar met zijn unieke combinatie van breaks en reggaetunes beantwoordde het ook aan de steeds wederkerende populariteit van Jamaicaanse klankgolven. Toch mag ook het merendeel van de overige negen tracks op deze cd gehoord worden, al is de radiogevoeligheid iets minder. D'Stephanie houdt immers van een verhaallijn binnen haar songs. Of het nu om een iets lomer funknummer gaat als 'Funk Up My Day' of een zwoele housetrack als 'If We ...': het beginthema past zich aan, wijzigt en krijgt bijval van intermezzo's en soulvolle solo's. Spreekt dus voor zich dat instrumentale invalshoeken van sfeervolle sax, groovende bas of jazzy gitaar even belangrijk zijn als de vocale invulling of de beats. Verder zou het zonde zijn songs die gemiddeld afklokken rond de zes minuten te reduceren tot veel minder evoluerende radiotracks. Dit is eerder muziek die voluit tot zijn recht komt in luisterkamer of club. 'Rock the Disco' is overigens een rechtstreekse knipoog naar de dansvloer en werkt meteen ook verslavend dankzij Queens 'Another One Bites the Dust' baslijn. Vanaf de tweede helft van de plaat wordt de klemtoon van instrumentale invulling net iets meer verschoven richting ritmen en beats. Zo kan 'Freedom Fighter' als een soort van kale dubversie van 'Future Warrior' beschouwd worden en is 'Shake it Down' met derde gastzanger MC Sjen Anoubis een nogal rechtdoor dravende, met wat spacegeluidjes opgesmukte housetrack. Ook 'Da Funk' moet het met net iets minder 'catchy' partijen stellen, al is zanger Phlippo hier - aanvankelijk fluisterend en later volop rappend – weer aardig op dreef.

Met 'Droppin' It' bundelt D'Stephanie een aantal eerdere releases met nieuw werk. Gelukkig genoeg valt dat allemaal samen in een constante van nogal hippe, diepgaande sfeernummers. Het lijkt wel even of de eerste helft van de cd tweemaal zoveel energie en aandacht heeft gekregen dan de tweede, maar door een erg hoog gehalte aan subtiliteiten en vrolijke details is dat nauwelijks een gebrek te noemen.

Meer over D'Stephanie


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.