Eagles Of Death Metal wordt gevormd door een bonte verzameling bevriende rocksterren. Jesse Hughes als frontman, Josh Homme van Queens Of The Stone Age als drummer en Tim Vanhamel van Millionaire als gitarist hebben zich ongetwijfeld te pletter geamuseerd bij het maken van 'Peace Love Death Metal'. Dat straalt jammer genoeg in negatieve zin af op de muziek. Die wordt nonchalant gebracht en wisselt oppervlakkigheid af met enkele geniale momenten.Dat hoeft geen probleem te zijn, zeker niet in rockmilieu's, maar dan moeten de nummers wel rocken. Dat doen de 15 korte songs iets te weinig, de enkele sublieme invallen uitgezonderd.
De vette riff die zo van The White Stripes zou kunnen komen, in 'Speaking in Tongues' wordt gevolgd door een korte, fijne solo en vormt zo één van de betere nummers. In het tragere 'Flames Go Higher' mag de meeslepende riff er zeker wezen. Het tempo van 'Kiss the Devil' (een verwijzing naar Jesse 'The Devil' Hughes) wisselt tussen dat van de gemiddelde punkband en dat van de rest van het album om zo een scheurende gitaar te ondersteunen. De percussie in 'Wastin' My Time' klinkt alsof er op een stel potten en pannen geklopt wordt. De zang in het nummer krijgt een lo-fivervorming en er speelt een piano mee. Over het hele album wordt op een parodiërende wijze een falsettostem gebruikt en op 'Whorehoppin' (Shit, Goddam)' is die wel zeer aanstekelijk, wat maakt dat het nummer lang blijft hangen.
Voor het overige bestaat 'Peace Love Death Metal' uit woelige en bluesgevoelige gitaren die zichzelf te vaak herhalen en eenvoudige structuren die niet kunnen verrassen. Eén van de opvallendste minpunten is dat de drumintro van 'English Girl' totaal overbodig drie maal opnieuw gespeeld wordt. Verder is 'So Easy' het enige nummer dat de vier minuten haalt, en blijkt het ronduit saai te zijn. Rest nog te vermelden dat Eagles Of Death Metal 'Stuck in the Middle with You' van Steelers Wheel gecoverd hebben, wat helemaal past in het speelse, ironische en vaak grappige concept van deze cd. Het blijven natuurlijk wel professionele muzikanten, die er in geslaagd zijn een onderhoudende plaat te maken. Het album slaagt er echter te weinig in om boven het gemiddelde uit te springen en zo te doen wat ervan verwacht werd.

Meer over Eagles Of Death Metal


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.