Het was een mooie nazomerdag in 1999 in het idyllische Hove en zoals zovele jonge snaken besloten de heren van Efor11 een muziekgroepje te starten. Punkrock was de meest voor de hand liggende stijl en een punkrockgroepje zou het dus worden. Over de jaren heen evolueerde hun stijl naar een gevarieerd geheel en lieten ze gretig allerhande invloeden binnensijpelen. Door de verschillende muzikale achtergronden van de groepsleden zijn er op hun eerste cd 'For Those Who Can't Dance' ook vleugjes hardcore, metal en funk te bespeuren.

Na een getokkelde intro gaat 'For Those Who Can't Dance' er meteen in volle vaart vandoor: de drums kletteren en gitaarmelodietjes vliegen aan supersonische snelheden voorbij. 'Save the Last Dance' illustreert echter ook dat het niet altijd punkrock in haar zuiverste vorm moet zijn en ritmisch en thematisch wordt er genoeg gevarieerd. 'Make Your Move' begint als vettige rock 'n' roll, krijgt hier en daar een psychedelisch accent, vloeit dan via een oi-achtig refrein over in een rustiger tussenspel om uit te monden in een rommelende drumsolo en tot slot te escaleren in een conglomeraat van alles wat ervoor al aan bod kwam. Dansen vormt in enkele liedjes de rode draad maar vaak zijn de teksten ook politiek getint, zoals bijvoorbeeld 'Head of a Nation': "Is this what you call Western civilisation". De zang gebeurt soms meerstemmig, soms schreeuwerig maar altijd stevig en ongekunsteld. Efor11 blijft de grenzen van het genre aftasten met bijvoorbeeld een bizar zangmoment, een funky intermezzo of een screamo-deel. Op die manier tonen ze goed aan dat het zeker geen zonde is om origineel voor de dag te komen in het punkwereldje.

Efor11 levert met 'For Those Who Can't Dance' een boeiend mini-album af waarmee ze de goede reputatie die ze lokaal al hebben, misschien kunnen uitbreiden. Een cd voor wie niet kan dansen maar wel graag wat variatie in z'n punk heeft.

Meer over Efor11


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.