Met een groepsnaam die in Nieuw Zeeland op straat zoveel betekent als marihuana en een debuutplaat die de hardwerkende Utrechtse meisjes van plezier bejubelt, maken Dj Sixsmith (UK), Stevie D (UK) en Dj Rusticks (NZ) alvast geen geheim van wat hen enkele jaren terug aanzette naar Nederland te verhuizen. Het trio amuseerde zich bij onze noorderburen blijkbaar rot, want 'Sisters in Paradise' is een luchtige, maar begeesterende langspeler geworden waarop sobere elektronische beats en dub-, funk- en rockelementen speels samengevoegd worden tot een (jawel) benevelend en heet geheel.
De openingstrack, 'The Sound of My Head', is meteen een aangename verrassing. Een strakke, knisperende drumbeat, een kinderlijk eenvoudige baslijn en wat percussie geven de maat aan, terwijl gastmuzikant Mike Anderton in het gezelschap van vocalist Mc Kowalski zijn ding mag doen op de (slide)gitaar. Daar waar men eerder een funky riedeltje en een woordenspuwende rapper verwacht, klinkt plots een galmende countryriff en een al even moerasachtige (klaag)zang door de luidsprekers. Cowboyrock en beats, het werkt hier wonderwel. De andere tracks zijn beduidend minder origineel, maar nooit echt voorspelbaar. Nu eens met een housegevoel, dan weer electro- of lounge-achtig, Electric Puha, weet telkens zijn eigen stempel op de songs te drukken. 'Sound easy' en 'It's Allright' zijn bijvoorbeeld te categoriseren onder electropop met een cannabisgeurtje, terwijl andere nummers dan weer sterk refereren aan de Manchester-roots van de heren, met een mix van beats, samples, in galm verdrinkende mannelijke vocals en elektrische gitaren. Electric Puha gebruikt een breed palet aan - al dan niet gesamplede - klanken, maar moet het toch vooral hebben van z'n fijne gastvocalen ( van o.a. Harry Slang en Don L) en relax groovende baslijnen. De drumtracks zijn soms wat aan de steriele, gecompresseerde kant, maar ze zorgen er wel voor dat de feestelijk eenvoudige synthmelodietjes en overvloedige geluidseffecten goed uit de verf komen. 'Loose (From Your Bassline)' is hiervan een mooi voorbeeld: dubby, zweverige vocalen, een funky, zacht stuwende baspartij, goedgedoseerde percussieprikkels en spaarzame (met effecten bewerkte) gitaarsolo's op een kraakheldere, pompende beat. Niets aan toe te voegen!
Hoewel het sterke producerswerk op de plaat velen zal doen grijpen naar de hoofdtelefoon, mikt Electric Puha - een in Nederland stevige live-reputatie hoog houdend - vooral op mensen die niet bang zijn om af en toe clubgewijs een beentje te strekken. Voor zij die liever in hun luie zetel blijven zitten en toch van de Puha-sfeer willen snuiven, is er altijd nog (de apart verkochte) dvd van 'Sisters in Paradise', waarop de muziek van de cd voorzien wordt van een tiental leuke, evenwel niet bijster originele (low-budget)videoclips. Twee kortfilms en evenveel extra remixen maken de klus netjes af. Go Puha!

Meer over Electric Puha


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.