Electrocute is een Berlijns groepje dat naast een Duitse zangeres bestaat uit een Amerikaanse immigrante. Hun muziek valt te omschrijven als zwierige garagepunkrock, aangedikt met energetische dancebeats. De gitaarriffs zijn hier en daar snedig maar over het algemeen toch wel heel simpel. De meeste nummers geraken nauwelijks verder dan drie akkoorden. Bovendien zijn de drums niet manueel ingespeeld maar met een drumcomputer gegenereerd, waardoor de liedjes dikwijls houterig overkomen. Iets meer soepelheid en variatie had gerust gemogen.
Indien Paris Hilton kon omgezet worden in muziekvorm, zou deze cd het resultaat zeer goed benaderen. De teksten zijn doorweekt van geilheid en sarcasme en de muziek klinkt opzwepend, uitdagend en treiterig. Het geheel komt daardoor nogal sletterig, slonzig en arrogant over. Het is wel duidelijk te merken dat de twee zich in de studio kostelijk geamuseerd hebben. In het begin wordt de luisteraar nog meegesleurd door hun enthousiasme maar op de duur wordt het voornamelijk zeer irritant. Er is veel te veel overbodig computerlawaai toegevoegd en alles wordt met een vette laag distortion besmeerd, waarschijnlijk om de simpliciteit van de nummers te maskeren. Romantiek of emoties zijn dan ook ver te zoeken op het album. De randen van de vulgariteit worden afgetast met nummers over rauwe seks ('Blow it') en sadomasochisme ('Venus Fly Trap'). Nummers zoals 'Shag Ball' en het afsluitende 'Car Bomb Derby' klinken als één lange, vervelende schreeuw om aandacht. Hier en daar valt wel een glimp op te merken van de bijzondere humor die de dames ongetwijfeld hebben. Het nummer 'Kleiner Dicker Junge' is hier een uitstekend bewijs van. De muziek zelf is niet veel soeps maar de stupide tekst maakt het wel grappig.
Kortom, als de muzikale prestaties van deze Duitse deernes recht evenredig komen te zijn aan hun ego en attitude, kan men in de toekomst vuurwerk verwachten. Voorlopig zijn het echter incoherente losse flodders die hun doel voorbij schieten.

Meer over Electrocute


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.