Deze titel is een zware voorbode van een plaat die toch perfect de lading dekt. 'Wiccan Aftermath staat immers bol van de covers. Elvira Madigan is een éénmansproject van een zekere Marcus Madigan. De man heeft een voorliefde voor artiesten als Chris DeBurgh, maar al wie een dergelijke uitwerking verwacht bij deze plaat (lees: rustige pop), komt bijzonder bedrogen uit. Het siert Marcus dat hij niet klakkeloos het origineel naspeelt, maar er een geheel eigen draai aan geeft met soms bizarre resultaten.
Elvira Madigan's versies van filmmuziek (bv. 'Jacob's Ladder' van Jean-Michel Jarre) blijven op de keper beschouwd nog vrij dicht bij het origineel. Marcus werkt graag met keyboards en synthesizers en geeft voornamelijk die filmmuziekcovers een duister tintje mee. Het wordt pas veel vreemder bij zijn versies van onder meer Tori Amos' 'Iieee' of de nummers van Chris DeBurgh. Daar is het origineel onherkenbaar vervormd. Marcus Madigan schreeuwt in plaats van te zingen en hij doet dat dan ook nog eens door een waas van ruis en distortion. Het tempo wordt fluks opgevoerd dankzij een drumcomputer die militant beats uitspuwt aan een zeer hoog tempo. De gitaren klinken rauw en snijdend maar liggen tegelijkertijd ingebed in een sluier van keyboards. Het is precies die uitgekiende combinatie van hard en zacht die dit 'Angelis Daemonae' zo vlot verteerbaar maakt. Aan de ene kant is het schijfje soms heel extreem, maar die extremen worden afgeschuurd tot alles draaglijk tot zelfs leuk wordt. Het pleit overigens voor Marcus Madigan dat hij niet kiest voor gothic of metalnummers om te coveren maar precies popsongs. Om toch nog enigszins iets hard te coveren staat ook 'Alien Nation' van Scorpions op dit plaatje te pronken en dan valt meteen op dat ook deze vertolking weinig verschilt van het origineel en dus flauw uitvalt.
Voor originaliteit scoort Elvira Madigan heel hoog en hoewel het totaalgeluid van de cd aan de scherpe kant is kan dit tellen qua huisvlijt. Eén ding staat echter vast als een paal boven water en dat is dat deze plaat vooral voer is voor durvers.

Meer over Elvira Madigan


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.