Wie het label GSR op de hoes ziet staan, weet ondertussen al halvelings wat te verwachten: een potige brok hard- of metalcore die meer dan eens spijkers met koppen slaat. In het geval van Enemy ground is het overigens weer van dattum, want dit vijftal zet hier eventjes een heerlijk compromisloze brok agressie neer die naar meer smaakt!

De fun begint al van bij het geniaal getitelde 'Cancel the Wedding Anniversary': een spijkerharde combinatiestoot van zeer brute en grof doorhakkende drums waarboven een spijkerbed van dreunende bastonen en een betonnen muur van gitaren worden geplaatst. De ronduit grove en hondsbrutale brulzang van Pjotr maakt natuurlijk dat het beeldje compleet is. Vernieuwend? In de verste verte niet. Smakelijk? Dat des te meer. Het mag trouwens gezegd worden dat Enemy Ground wel heel geestige songtitels weet te verzinnen: 'Into The Urn', 'Gone Until Further Notice' of het prijsbeest 'I Like You Best Skinless'. Een vrolijke boel moet het daar wel zijn! In tegenstelling tot meer van hun genregenoten verliest Enemy Ground zich niet in gepreek, maar houden ze de boodschap simpel: het leven is een hoopje ellende en je moet er tegen vechten. Wie dat doet met dit album in de mp3-speler zal overigens bijna zeker een overwinning smaken: niet alleen is dit schijfje zwaar opgefokt en vol met testosteron, maar zet het een luisteraar ook aan tot fiks in het rond springen, onderwijl meubilair vernielend. Met andere woorden: brute metalcore zoals die hoort te klinken. Het maakt dan ook an sich weinig uit dat er geen echte uitschieters zijn of dat dit combo compleet geen zin heeft in vooruitstrevendheid: beuken is de boodschap en beuken doen ze uitstekend!

Nadat de laatste tijd de fut uit de hardcorewereld aan het gaan was door de overdaad aan emo werd het tijd dat er terug bands kwamen die de spreekwoordelijke ballen terug brachten. Enemy Ground heeft alvast een paar hangen waar de modale kweekstier om moet blozen.

Meer over Enemy Ground


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.