Nadat Roadrunner jarenlang de meer extreme metal aan de man/vrouw bracht (bv. Sepultura, Machine Head,...), heeft het label met Nickelback en Ether Seeds aandacht voor het zachtere spul. Ether Seeds is in alle opzichten een rockband en geen metalband.
Het valt niet erg moeilijk om gelijkenissen te vinden tussen een band als Nickelback of Sevendust en Ether Seeds. In driekwart van de gevallen is de opbouw van de nummers gelijk. Dat betekent meestal dat een relatief rustig vers afgewisseld wordt met een harder refrein. Een tikje zoals een doorsnee nu metalbandje dat ook doet, alleen een graad kalmer. Ether Seeds stelt zich op die manier tentoon als een moderne rockband met oog voor detail. Want als er één ding opvalt dan is het de professionaliteit waarmee dit schijfje aan de buitenwereld wordt getoond. Er is weinig aan het toeval overgelaten en door de loepzuivere productie klinken de songs als de spreekwoordelijke klok. Zo hebben onder meer 'Undone', 'Cracks In The Walls' of 'So Ugly' ongegeneerd hitpotentieel. Bizar genoeg is dat ook wat er schort aan Ether Seeds. Het is een beetje té mooi, té proper om volledig geloofwaardig over te komen. Een schoonheidsfoutje links of rechts had het verschil kunnen maken. Dat wil niet zeggen dat Ether Seeds plat is, maar het werkt lichtjes in hun nadeel. Zo klinkt de zanglijn in 'Sentimental' inderdaad nogal sentimenteel en da's geen goede zaak. Het is soms ook mogelijk om te voorspellen waar de band plots gaat uithalen of welk akkoord zal volgen. Een euvel waar (alweer) Nickelback ook last van heeft. Maar omdat dat alles een miljoenenverkoop van laatstgenoemde niet heeft tegengehouden, zouden de sterren voor Ether Seeds best gunstig kunnen staan.
Ether Seeds levert een mooi, kant-en-klaar pakketje af, wat zeker door de grote massa kan opgepikt worden. Maar een meerwaardezoeker zal hier bar weinig aan vinden. Tenzij een geschikt cadeautje voor een jonger familielid, natuurlijk.

Meer over Ether Seeds


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.