Met de exploten van de Bush-administratie in het achterhoofd valt het niet moeilijk te achterhalen waar dit Zweedse zootje ongeregeld hun naam vandaan heeft gehaald. Het plaatje wordt vervolgens compleet gemaakt met het woordje 'terror' in de titel van deze cd. Gelukkig is 'Terror Audio' geen ware martelgang om te beluisteren. Het is zelfs veeleer het omgekeerde. Evildoer kan gemakshalve geklasseerd worden bij de nieuwere lichting thrashbands waartoe ook The Haunted of Dimension Zero toe behoren. Met andere woorden, Evildoer raast doorheen de nummers met de bezetenheid van een demonische terriƫr, maar het speltechnische niveau ligt eveneens behoorlijk hoog. Met de juiste dosering wordt dat een ware slachtpartij.

In tegenstelling tot The Haunted, die hun inspiratie vooral halen in gruwelijke verhalen over seriemoordenaars en vreselijke misdaden, zoekt Evildoer het eerder in mistoestanden, al dan niet op politiek vlak. 'FearDotGov', 'By the Flag' of 'Gunshell Revenge' laten daar alvast geen enkele twijfel over ontstaan. Muzikaal gezien staan deze jongens behoorlijk hun mannetje. Het tempo ligt overwegend behoorlijk hoog en er wordt geharkt, gescheurd en gehakt door de muzikanten dat het een lieve lust is. De opgeklopte en bezeten polkaritmes van de drummer zijn werkelijk om duimen en vingers bij af te likken. Met het gitaarwerk zit het ook behoorlijk snor. Naast razende akkoordenriffs wordt er heel geregeld een hakkende gitaarlijn door het zwerk gejaagd. Evildoer combineert net zoals The Haunted fikse agressie met een onverwachte zin voor melodie. Dat wordt vervolgens aan de juiste dosis gedaan, waardoor het materiaal van deze plaat behoorlijk aanstekelijk werkt. De bijzonder kwaad klinkende zang moet men er dan ook bij nemen. In tegenstelling tot Peter Dolving (The Haunted) zit er deze keer minder variatie in, maar echt storend wordt het nergens.

Dat er meer dan eens de naam van The Haunted valt is geen verwijt aan het adres van Evildoer. Deze band bevindt zich nu eenmaal sterk in dat vaarwater. Moest Evildoer een klakkeloze kopie zijn, dat was pas onvergeeflijk geweest. Gelukkig is Evildoer niet in die val getrapt en leveren ze met 'Terror Audio' een mooi staaltje moderne thrashmetal af.

Meer over Evildoer


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.