In de gelederen van dit viertal zit een heel bekende naam, namelijk Waldemar Sorychta. De man vergaarde vooral roem als producent van onder andere Lacuna Coil, Moonspell, Tiamat en nog een hele resem aan gothic getinte bands. Daarnaast was Sorychta ook de gitaarspeler van Grip Inc., een superband met ook nog Dave Lombardo (Slayer) als vellenmepper. De tijd was blijkbaar rijp voor een nieuwe band, al gooit Sorychta het deze keer over een andere boeg: vrij popgerichte en makkelijk in het oor liggende metal mét zangeres is het resultaat.

Het is dankzij Sorychta's ervaring met producen niet meer dan logisch dat deze plaat klinkt als een klok. De zwartfluwelen toets die het geheel meekreeg is vintage Woodhouse Studio, de thuisbasis van de brave man. In wezen draait de muziek van Eyes of Eden volledig rond de zachte stem van Franziska Huth, die behoorlijk omfloerst en ingetogen zingt. Het klinkt allemaal zo rustgevend en soms ook een tikje wollig, wat meteen een van de nadelen vormt van dit album. Sorychta's gitaarlijnen zijn behoorlijk standaard en doorsnee en vooral van type dat al zevenhonderd keer eerder werd gebracht door talloze andere bands. Opener 'Winter Night' zet de toon met speelse, zij het voorspelbare melodieën, een zeer voorspelbare gitaarlijn en vooral de net iets té flauwe zang van Huth. Het kind kan er waarschijnlijk niets aan doen, maar ze heeft werkelijk geen greintje kracht in haar zang zitten en dat trekt de rest ook naar beneden. Mocht ze wat meer vanuit haar tenen zingen, dan zou het waarschijnlijk niet zo snel opvallen dat alles aan de muziek zo verdraaid doorsnee en voorspelbaar klinkt. Dat afsluiter 'Not Human Kind' dan ook nog eens een tien minuten duurt, kan beschouwd worden als adding insult to injury.

Wie zich graag laaft aan bands als Xandria of huidige Lacuna Coil zal zich meer dan waarschijnlijk geen buil vallen aan Eyes of Eden, maar het moet gezegd worden dat dit klinkt als het eerste het beste bandje van tieners en niet als een groep die ervaren mensen in de gelederen heeft. 'Faith' scoort dan ook bijzonder laag op de opwindingsschaal.

Meer over Eyes of Eden


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.