Fall ov Seraphim ontstond uit de assen van black metalband Misteltein. Die laatste bracht twee niet onverdienstelijke albums ('Rape in Rapture' en 'Divine. Desecrate. Complete.') uit op No Fashion Records om daarna plots in de vergetelheid weg te zinken. Niet geheel onlogisch, aangezien de band uit elkaar was gevallen: de eeuwige discussies over de in te slagen muzikale weg hadden te grote bressen geslagen om Misteltein nog te laten functioneren. Maar niet alles is verloren, want Fall ov Seraphim bestaat voor het grootste deel uit voormalige Misteltein-leden en 'Nex Iehovae' borduurt vrolijk verder waar 'Divine. Desecrate. Complete.' gestopt was, namelijk black metal met een fikse toets death.

Het moet gezegd worden: met volbloed black metal heeft 'Nex Iehovae' nog weinig te maken. Slechts twee elementen herinneren in hoofdzaak aan dat verleden: de grauwe en schrille krijs die frontman Nirag bezigt, samen met de zwart-witte gezichtsbeschildering die alle bandleden nog gebruiken. Daarmee houdt echter ook elke vergelijking met black metal op. De blastbeats – plotse en razendsnelle breaks – zijn niet exclusief black metal en vooral het gitaarwerk herinnert eerder aan melodische death metalbands. De muziek is door de bank genomen logger geworden en de snelheid wordt zachtjesaan achterwege gelaten. Die evolutie was reeds hoorbaar op het laatste Misteltein-album, dus bijzonder verrassend is het niet. Het grootste voordeel dat Fall ov Seraphim heeft is dat deze aanpak voor hen voordelig uitpakt. Nummers als 'Hope Extinguished' of 'Your Paradise Suffers' drijven voornamelijk op puike en mokerharde riffs, met geregeld een polkaversnelling van de drummer. Dat is een aanpak die nauwelijks nieuw te noemen valt, maar als het goed gebracht wordt zullen er niet onnoemelijk veel mensen over klagen.

'Nex Iehovae' een meesterwerk noemen gaat te ver, maar zeggen dat dit een meer dan aardige plaat is die wellicht liefhebbers van melodische death metal tot logge black metal kan bekoren slaat de nagel op de kop. Vermoedelijk beseft Fall ov Seraphim ook dat ze in de toekomst hun beschildering vrolijk achterwege kunnen laten, kwestie van de muzikale overgang volledig te volgen.

Meer over Fall ov Seraphim


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.