Het aantal sterke hard- en metalcoreacts dat de laatste tijd uit Duitsland naar onze contreien komt, is belachelijk groot aan het worden. Zolang de bands er in slagen om puik voor de dag te komen is er uiteraard geen enkel probleem. Een label dat een neus voor goede hardcore heeft is het Nederlandse GSR, want met dit Final Prayer bewijzen ze eens te meer dat ze telkens talent weten te vinden. Niet dat de hardcore van deze jongens bijzonder innovatief is, maar de kwaliteit van het gebodene zit alweer ver boven de middelmaat.

De band is furieus, zeer furieus zelfs. Een beetje in de lijn van de brutere hardcoreacts uit de States, waarbij ronkende namen als Madball of Pro-Pain uiteraard niet onvermeld kunnen blijven. Het is echter vooral met Madball dat dit collectief gelijkenissen vertoont: de opgefokte brutaliteit, de vrij rauwe schreeuwzang van Stephan lijkt sterk op die van Freddy Cricien en de breaks zijn loodzwaar en catchy op de koop toe. Dat alles in de mix gegooid maakt van 'Filling the Void' een bijzonder puik album met het hart op de goeie plaats. Nergens verliezen de heren tijd of aandacht met nutteloze spielereien, het gesoleer wordt binnen de perken gehouden en de almachtige riff staat centraal. In tegenstelling tot veel andere bands gaat Final Prayer nooit de death metaltoer op door occasioneel grunts te gebruiken of de emozijde met overbodige melodieën: nee, dit beukt van begin tot einde en laat geen seconde rust. Het resultaat is dan ook een behoorlijk opgedraaid album dat er meer dan waarschijnlijk in slaagt om eenieder vrolijk huppelend naar de moshpit te leiden. Aparte nummers vermelden zou de band dan oneer aandoen, want ze zijn werkelijk allen van hetzelfde niveau.

Alweer een sterke hardcoreact die niet wil vernieuwen maar wel wil beuken en daar zijn ze verdraaid goed in. Eindelijk nog eens een band zonder al te veel pretentie of met misplaatste emotintjes, maar wel hardcore zoals die moet zijn: hard en compromisloos.

Meer over Final Prayer


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.