Deze punkrockbende van eigen bodem heeft vijf naar na zijn debuut 'Ripping the Field' een nieuw album klaar dat tjokvol zit met leuke, aanstekelijke en goed in elkaar gestoken punkrock. Het werk werd 'Deerfoot Trail' gedoopt en het laat inderdaad zijn sporen op een duidelijke manier na.

Dit olijke kwartet heeft de laatste jaren heel wat afgetoerd, iets dat duidelijk een invloed heeft gehad op het strakke spel dat op deze schijf hoorbaar is. Als de 'play'-knop wordt ingedrukt, gunt Five Days Off je weinig adempauze: 'So Long, Farewell' is een snel punknummer met driedubbele harmonische zanglijnen, opvallend complexe drums en een riff die zelfs ietwat aan Iron Maiden doet denken. Five Days Off kent zijn voorbeelden en tapt ook duidelijk zonder schaamte uit die vaatjes: de ritmewisselingen in 'Ever Since That Day' doen denken aan No Fun At All met een snuifje thrash metal, 'All Alone' lijkt bijna van een Pennywise-album geplukt te zijn en 'Timekeeper' klinkt als een kruisbestuiving tussen NOFX en Lagwagon. Desalniettemin heeft deze bende een eigen stijl, die met de geslaagde productie van Jasper Vergeer (van Undeclinable) goed naar voren wordt gebracht. Aanstekelijke refreinen, afwisselende gitaardialoogjes en onderbouwde structuren zijn allemaal van de partij. In 'A Peaceful Oasis' is er ook een duidelijke hardcore- en metalinvloed merkbaar wanneer bassist Geert zijn scream bovenhaalt, onder begeleiding van rakriffs en dubbele basdrums, en nummers als 'Subtitles' of 'Coincidence' klinken echt als professionele punkrock. De kroon op het werk wordt gespannen door drummer Gukke, die zich voor een punkvellenslager aan wel zeer originele wendingen waagt en in 'Careless Nameless Faces' zelfs een tamboerijn gebruikt, wat de crescendo van het nummer enkel ten goede komt. Enkele minpunten zijn de zeer platte teksten, het vreselijke accent van zanger Bjorn en de minkukel die 'The Ship' is geworden: zelfs Blink 182 zou geen nummer durven maken dat zo ideaal lijkt als intro van een Amerikaanse jeugdserie. De hidden track 'Drive-by Shooting', een hardcore-murensloper van één minuut, is echter simpel maar zo effectief dat een extra vermelding hier op zijn plaats is.

Five Days Off staat met beide voeten op de grond en zorgt met 'Deerfoot Trail' voor een verzameling lekker klinkende en genoeg gevarieerde punknummers. Als ze het tekstuele aspect (dat in punkrock toch wel belangrijk is) nog een beetje aanscherpen en iets kritischer zijn in hun songselectie, is er niets meer over om op te vitten.

Meer over Five Days Off


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.