Het Duitse death metalcombo Fleshcrawl maakt er al jaren een sport van om zo nauwkeurig mogelijk de Zweedse Stockholmsound te benaderen, en dan vooral Dismember. Om maar te zeggen dat het op 'Structures Of Death' weer van dat is: typisch Zweedse death metal, lomp en bruut, met een heerlijk ranzig geluid. Nochtans zou het niet eerlijk zijn om deze jongens puur als copycats te bestempelen, aangezien ze er elke keer in slagen om zeer genietbare plaatjes af te leveren en deze keer zitten er zelf heel kleine verrassingen in!

Na een verwaarloosbare intro mag het titelnummer aftrappen, geheel in stijl en naar aloude gewoonte met een fiks midtempo beuknummer. De lompe en zware gitaren mogen lekker heerlijk ronken, de drums leggen er netjes de zweep over en de gore strot van Sven Gross maakt het plaatje compleet. In tegenstelling tot Dismember zorgt Fleshcrawl er echter voor dat hun platen elke keer voorzien zijn van een lekker vet geluid, daar waar het bij de echte Zweden al eens aan punch ontbreekt. Dé verrassing van dit album zit hem in 'Into The Fire Of Hell': deze song wordt zowaar afgetrapt en afgesloten met een flamencogitaartje! Maar voor het overige is het allemaal heerlijk traditioneel: van traag en slepend tot lekker doorrollend midtempo en weer terug. 'Fleshcult' heeft zelfs iets melancholisch, tot de locale zombie plotseling de huispoedel tot een hoopje bloederige pus herleidt. Het is misschien nogal vreemd dat bands als het Amerikaanse Six Feet Under, dat geregeld eentoniger te werk gaat, meer aandacht krijgen dan deze jongens, maar de wereld is nu eenmaal niet eerlijk. Niet dat Fleshcrawl daarom maalt. Deze band blijft gewoon vrolijk verder beuken met een fikse vleesmaler die bloed en ingewanden in het rond spuit terwijl de meester van dienst lustig de machete hanteert. Kortom, het is weer een feest van goorheid.

Niets echt nieuws alweer, maar het kan bezwaarlijk ontkend worden dat Fleshcrawl trouw blijft aan de principes die ze al hanteren sinds het begin. Voor een potje brute, Zweedse death metal is men hier met andere woorden steevast aan het juiste adres.

Meer over Fleshcrawl


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.