Met 'Baby Foot Party' schotelt Freebidou de luisteraar eerlijke Franse gipsy voor. De instrumenten geven de gewenste sfeer perfect weer, maar slagen er op deze plaat meestal niet in om wat dieper te gaan. Een alternatief om deze sfeer op te snuiven is in een bijzonder hoge versnelling door de smalle straatjes van Parijs te scheuren op een gammel brommertje met een vaak erg herkenbare hoofdmelodie op de bagagedrager. Om dan even aan de kant te stoppen om wat Franse dronkemansklap te voeren met een local. Na een enkele hevige niesbui dwarrelt de muziek plots over de romantische kanalen van Venetië waar verliefde koppeltjes genieten van de solerende banjospeler die fel afsteekt tegen de ondergaande zon. Dit is echter slechts een van de vele tussenstops die deze cd belooft.
De versleten motor van een vierdehands mobiletje trekt de openingstrack 'BATMAN en Roumanie' pruttelend op gang. Een lichte fade-invan accordeon en gitaar en de 'batmobiel' is vertrokken voor een lichtvoetige reis door het land van de gipsy's. Een heel typisch, aanstekelijk zigeunermelodietje wordt afwisselend door banjo en accordeon gespeeld met hier en daar een oppervlakkige improvisatie. 'Rumbalo' is een traag, ietwat droevig nummer waar de (ditmaal elektrische) gitaar enkel gebruikt wordt om met effecten een druppelende achtergrond te creëren. Wanneer de accordeon het thema beëindigt en enkel een akkoordenprogressie speelt, wordt het nummer wat leeg. Niemand die zich dat nog herinnert wanneer het simpele doch ontroerende thema weer ingezet wordt. 'Rumbala' eindigt in een doordachte basvariatie. 'Eclaircie 1' is een poging tot een jazzballade uit de dertigerjaren van het rokerige Parijs. Een poging, want de gastzangeres heeft een te klein stembereik om echt overtuigend te zijn. 'Médicament' en 'Complication' bevatten sax-en klarinetarrangementen die een leuke ietwat geflipte aanvulling zijn op de basisopstelling, maar waar meer mee gedaan had kunnen worden. Een laatste nummer dat zeker vermeld moet worden is 'Cuite au Gin's Club' waarin Freebidou de crossovertoer opgaat en gipsy met beats gaat mengen. Het nummer doet bij momenten denken aan de Argentijnse tango op beat van Gotan Project, maar gaat ook hier minder diep op melodisch vlak. De bassist levert uitstekend werk met een opzwepende baslijn die menigeen zal overtuigen enkele danspassen te zetten.
Baby Foot Party' van Freebidou is een uitermate gezellige plaat die ondanks dat ze een zekere diepgang mist, die toch de moeite loont, Franse gipsy van weleer die de huiskamer ronddartelt en zich aan een dans met de Brie en de rode wijn waagt.

Meer over FREEBIDOU


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.