Punk in België? Dat is nog maar weinige groepen gegeven. Funeral Dress is echter zo'n vaste rots in de branding die al meer dan 15 jaar overeind blijft staan. Met oerdegelijke hanenkammen en anarchietekens en tegelijkertijd ook een gezonde dosis humor en zelfrelativeringsvermogen heeft Funeral Dress zich steevast een solide plekje veroverd aan de punktop. In dat kader is 'Come on Follow' een erg leuke plaat.
De groep laat er in elk geval geen gras over groeien. Snelle punknummers die aanleunen bij hedendaagse punkrock met lekker scanderende teksten kunnen met zijn allen meegebruld worden. Een vette bas en gierende gitaren razen tegen een tempo als een razende sneltrein. Single 'Party On' is hiervan wel het beste bewijs: "Beer and whiskey all nite long / party on party on" met volle Schotse doedelzakteugen! 11 Nummers lang vol platte, boerse feesthumor is een degelijke vertrekbasis voor een punkplaat natuurlijk. Opener 'Come on Follow' zet die teneur alvast leuk in en biedt lekker energieke punkrock die dankzij een Top Gun-achtig themaatje en het veelvuldig herhalen van de titel alvast stevig blijft hangen. Funeral Dress is overigens één van de bands van wie vergeven kan worden dat de frontman (Dirk) al eens vals durft te zingen. Meestal vocaal ondersteund door zijn mede-punkboys draagt dit in grote mate bij tot het je m'en foutisme van deze muziek. Loeien, brullen, gieren, ... maar vooral veel feest vieren! Dankzij een lekker moddervette productie komen gitaren, drums en samenzang optimaal tot hun recht. Dat spreekt de do-it-yourself punkspirit enigszins tegen, maar maakt het muzikaal veel aangenamer en getuigt van prima vakkennis.
Desondanks het feit dat anarchopunk stilaan toch een brugpensioentje mag beginnen denken, klinkt deze plaat toch uiterst gevat en hedendaags. Zeker in tijden waar carnaval en uitzinnig feesten hoogtij vieren, zou dit schijfje wel eens goed bij de jonge garde kunnen scoren; volkomen gerechtvaardigd overigens.

Meer over Funeral Dress


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.