General Mindy werd in 2004 opgericht door zanger/gitarist Johan Verckist en won nauwelijks een jaar later de KBC Demowedstrijd met hun song 'Travel in Style'. Met hun rammelende, door pop en blues beïnvloede indierock schopten ze het vervolgens tot in de halve finale van Humo's befaamde Rock Rally. Met deze adelbrieven op zak komt het kwintet op de proppen met hun debuutplaat 'Delusions of Grandeur', een lichtvoetig opus waar het spelplezier van afspat.

In opener 'Max Harris' roept de stem van Verckist associaties op met Tom Barman (dEUS), maar 's mans muzikale invloeden zijn eerder te zoeken bij Pixies, Pavement of zelfs The Stooges. Dientengevolge is 'Delusions of Grandeur' op klassieke leest geschoeid, wat niet wegneemt dat General Mindy enkele bekoorlijke songs weet neer te pennen. 'Frequently Obscene' overgiet elementair doch snedig gitaarwerk met psychedelische synths, wat resulteert in een aanstekelijke rocker die met recht en rede even de playlist van Studio Brussel mocht infiltreren. Ook de nieuwste single 'Love Without a Reason' is ongehoord catchy en combineert een onbevangen attitude met een complexloos refrein. "I wanna dance with you, honey", of wat had men gedacht misschien? Daartegenover staan de kinderlijke keyboardriedels van 'Features' en ietwat puberale tekst van 'Abusive Fire', maar dat kan de pret niet bederven – integendeel.

Echt vernieuwend klinkt het allemaal niet, maar 'Delusions of Grandeur' is een bijzonder fijn staaltje vakwerk dat getuigt van een uitstekend gevoel voor melodie. General Mindy presenteert zijn luisteraars 13 opgewekte gitaarsongs die genoeg weerhaakjes bevatten om de kerkers van de vergetelheid te ontlopen. In een bijna verzadigd genre is dat een hele prestatie, waar dan ook niemand rouwig om zal zijn.

Meer over General Mindy


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.