De prijs voor meest innoverende en tegelijkertijd behoorlijk geschifte trio van het moment gaat zonder twijfel naar Genghis Tron. Opgericht in Poughkeepsie, New York, slagen de heren Mookie Singerman (zang en keyboard), Michael Sochynsky (keyboard, drumcomputer) en Hamilton Jordan (gitaar, drumcomputer) erin om naadloos grindcore, electronica, jazz, pop, rock en wie weet wat nog allemaal in de mixer te gooien en tevoorschijn te komen met een bijzonder aanstekelijk, zij het eclectisch plaatje. Ober, nog een mix graag!

Nu zijn er waarschijnlijk steeds puristen die gaan zeuren dat de band het doet met een drumcomputer, maar eerlijk is eerlijk: het maakt geen verschil in de aanstekelijkheid van de composities. En als grote voordeel heeft deze band dan nog eens dat het live allemaal superstrak zit en dat is nodig. De exploten van het trio zijn immers vrij frenetiek van karakter bij momenten en zonder een kloeke polsslag zou het geheel al snel verdrinken in een totale geluidsbrij. Vocalist Mookie weet trouwens naadloos te wisselen tussen angstaanjagend gekrijs en zacht zalvende melodie├źn, iets wat de band tegenwoordig ook geregeld doet. Waar ze in de beginperiode er vooral op focusten om zo snel en geschift mogelijk tewerk te gaan, zijn nu duidelijke structuren aangebracht in de songs. Dat zorgt niet alleen voor meer luisterplezier maar ook voor een groter bereik en op basis van dit album valt het enkel te hopen dat Genghis Tron zijn weg vindt naar de mensen. Wie immers geniaal gekmakende nummers als 'I Won't Come Back Alive' of 'Colony Collapse' weet te schrijven, moet wel beschikken over een goede dosis fantasie en vakmanschap. Een beschrijving zou steevast tekort schieten, dus is eens luisteren alvast de boodschap.

Qua geschifte combinaties weet Genghis Tron zich perfect te handhaven en aangezien hun geflipte muziek tegenwoordig een tikkeltje transparanter is, zullen ook meer mensen in staat zijn om hun universum te zien. Maar een waarschuwing is wel op zijn plaats: dit is nog steeds behoorlijk heftig spul en niet geschikt voor zenuwlijders!

Meer over Genghis Tron


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.