Zwitserland is niet bepaald een land dat overloopt van metalbands. Buiten Krokus, Gotthard of Alastis is er in de Zwitserse Alpen weinig erts te vinden. Godiva hoopt daar verandering in te brengen en presenteert een wat archetypisch heavy metal-album, compleet met relatief hoge zang (maar niet tot in de castraatregionen), eenvoudig gitaarwerk op de solo's na en lichtjes belegen teksten. Het resultaat is een ongecompliceerde plaat die zeker niet wars is van schoonheidsfoutjes maar desondanks toch een aanzienlijke portie charme bezit.

Wanneer de laatste tonen van intro 'Headache Machine' zijn weggestorven mag 'Hellraiser' de dans openen. Dit is een van die metalnummers die instant meezingbaar zijn, ook al hoort een mens dit nummer voor de eerste keer. De gitaarpartijen zijn behoorlijk rechtdoorzee en het valt op dat Godiva zich vooral goed voelt in midtempo. Er staan met andere woorden geen snelheidsmonsters of trage nummers op 'Call Me Under 666'. Het titelnummer is van hetzelfde laken een pak, met eenvoudige melodieën, degelijk riffwerk en de aangename, zij het wat belegen zang van Fernando Garcia. Zowat elk nummer heeft dezelfde structuur, maar gek genoeg deert dat niet bij Godiva. Een mens krijgt precies wat verwacht wordt: heavy metal volgens het boekje. Het enige nummer dat een echte misser is, is het behoorlijk lange 'The Flight of the Dragon'. Dit nummer bevat te weinig ideeën en die worden dan ook nog eens uitgemolken tot en met. Wat bovendien opvalt is dat zanger Fernando zich er regelmatig makkelijk vanaf maakt. Een nummer van vier minuten bevat een solo van zo'n dertig seconden en ongeveer twee minuten en half herhalingen van het refrein dat meestal gewoon de titel van het nummer is. Zo moet een mens wel bitter weinig tekst onthouden. In elk geval, als dat de enige minpunten zijn van Godiva dan heeft de band het er meer dan behoorlijk vanaf gebracht.

Toegegeven, Godiva biedt weinig nieuws onder de zon, maar 'Call Me Under 666' is een van die plaatjes die makkelijk wegluisteren en niet pretenderen meer te bieden dan eenvoudig vertier. Als men de hoge meezingbaarheidsfactor erbij neemt, dan hoeft het weinig betoog dat Godiva bij flink wat mensen in de smaak kan vallen.

Meer over Godiva


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.