'Stolen Horse' is het debuutalbum van Gods of Blitz. Hoewel het Duitsers zijn en een portie blitz hen niet vreemd is, is er nog heel wat werk voor de boeg voor de heren zich goden mogen noemen. Daarvoor overweldigt hun razende, krachtige en op eenvoudige riffs gebaseerde garagerock toch iets te weinig. Dat betekent allerminst dat er niets leuk op deze plaat staat.

Het moet gezegd dat de korte nummers bijzonder aanstekelijk zijn en de vlotte zang van Sebastian Gaebel zowaar tot meezingen aanzet. Het is niet elke Duitser gegeven en de poppy luchtigheid is evenmin vanzelfsprekend, maar hangt nauw samen met de weinig boeiende riff-refrein-structuur, die kenmerkend is voor deze plaat. Voor de korte riffs hebben ze goed geluisterd naar andere garagegroepjes, zodat die regelmatig vaag bekend lijken te klinken. De strakke drum en pompende bas van 'The Rising' doen dan weer snel denken aan het al even catchy 'No One Knows' van Queens of the Stone Age, maar daar stopt de vergelijking wel. Het krachtige 'Protoman' en het zeer meezingbare 'In the Streets' vallen op als de betere songs op 'Stolen Horse'. Met een stuwende drum, springerige gitaarriffs en een te pruimen solo blijven ze gemakkelijk hangen. Het merendeel van de nummers lijdt echter onder (kleine vormen van) slordigheid. Dat maakt dat 'Critical Masses, Different Classes' een snel tussendoortje wordt en 'Gravity Kills' als een hoopje lawaai klinkt. Erger is dat 'Stolen Horse' het meest van al originaliteit mist en dat ondanks het feit dat er géén ballad te vinden is.

'Stolen Horse' is zeker geen slechte plaat, maar door overtuigend te spelen voorkomt Gods of Blitz niet dat de muziek te glad klinkt voor wat eigenlijk een ruwe stijl hoort te zijn. Daar zullen producer Torsten Otto en mixer Michael Ilbert waarschijnlijk voor iets tussen zitten. Wie toch meer wil van dit plaatje van 35 minuten, kan gewoon op 'repeat' duwen.

Meer over Gods of Blitz


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.