Van 'Sweet Soul Revue' wordt gezegd dat het de plaat van de waarheid moet worden voor het Belgische Golden Green. En aan het hoesje zal het niet liggen, mocht er iets mis gaan: zacht en glanzend vraagt het om bepoteld te worden. Een heel contrast met de rechttoe rechtaan, punky drieakkoord-songs die Golden Green hier laat horen. Meerstemmig gezongen refreintjes verwijzen soms naar hedendaagse poppunk of punkrock, al grijpt de band zelden naar het hoge tempo van de jonge hondjes. Hierdoor zijn de nummers niet minder vlot, kort of gebald (elf tracks die samen ruim onder het half uur afklokken), maar missen ze soms wat punch. Wanneer een nummer als 'Respect' gezongen wordt met een wat kunstmatig-sappig cockney accent gaan de heren er soms wat over, maar meestal blijft het allemaal eerlijk en amusant.
Dat de nummers kort gehouden worden, speelt ongetwijfeld in hun voordeel, want naar echte knap uitgewerkte songs moet op deze cd niet gezocht worden. Alleen 'Girlscenes' krijgt wat meer variatie in akkoorden en vorm mee. En ook het begin van 'Sweet Love' heeft met de repeterende pianolijn en de stijgende baslijn net iets meer en lijkt gemodelleerd naar oud werk van Elvis Costello. Met het inzetten van de zang wordt echter duidelijk dat het ook hier weer om een klassieke punk(achtige) song zal gaan. Dat Costello toch echt aanwezig is op 'Sweet Soul Revue' is te danken aan de cover van 'Pump it Up'. Alhoewel: de riff van het nummer mag er dan zijn, Golden Green schaatst iets te vlot over de song, waardoor de stekeltjes verdwijnen die het origineel zo levend houden. Hun 'Pump it Up' wordt zo een wat gladde song waaraan veel plezier beleefd kan worden in repetitiekot, maar die op cd niet echt over komt.
Het meest atypische nummer van de cd is 'Elisabeth & Vienna', een pianoballad, waarbij zanger Rivers stem iets te veel klinkt alsof hij last heeft van een verstopte neus. Het opvallende is wel dat het refrein van deze nochtans nergens bijzondere song gemakkelijk uren blijft naspoken. En dat gaat wel op voor meerdere tracks op deze cd, waarmee die nog niet speciaal of interessant wordt, maar wel onderhoudend.

Meer over Golden Green


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.