Uit de muzikale smeltkroes die we kennen als Parijs dook een paar jaar geleden Gotan Project op: een experiment van Phillipe Cohen Solal die zijn obsessie met tango vertaalde naar de hedendaagse clubs en bars. Het succes van zijn debuutplaat zette Solal ertoe aan om zijn invloeden te verzamelen op twee blinkende schijfjes
Dat lounge en chill-out populaire genres zijn is geweten, maar het succes van Gotan Project's eerste elpee, 'La Revancha Del Tango', waar er meer dan drie kwart miljoen van over de toonbank gingen, verraste iedereen. De aanstekelijke ritmes deden het (al dan niet in geremixte versie) goed in clubs, maar ook in de platenkast van de modale muziekliefhebber. Daarenboven kon het ensemble, live uitgebreid met veel gastmuzikanten, ook op het podium overtuigen. In België outte onder meer Steve Stevaert zich als een fan van het Franse tango-experiment en maakte speciaal tijd om voor hen naar Pukkelpop af te zakken. Kortom, het succes was compleet. In afwachting van een live-DVD zette Phillipe Cohen Solal een hoop invloeden, remixen en een videoclip op deze dubbelcd. De link tussen de Afrikaanse roots van de tango en Argentijnse folk wordt hier blootgelegd via een gevarieerde selectie nummers. De twee hiphoptracks lopen ietwat verloren tussen de andere nummers en het is zeer de vraag of Solal wel beseft wat de vuilbekkende Al Shid rapt op de tangobeat van 'M.A.T.H.' De rest van de nummers klinken meer organisch of soms, in 'Tres Y Dos' gewoon adembenemend mooi. Helaas zal deze compilatie vlug onderaan de stapel downtempo releases raken wegens iets te gewoontjes en onopvallend. Mensen die de Gotan Project CD al hun bezit hebben zullen na het beluisteren van 'Espuraciòn', niet veel verder komen dan een korte Aha-Erlebnis . Echte uitschieters zijn de rootsrock meets tango bewerking van Calexico, Gotan Project zelf die een nummer van Chet Baker onder handen neemt en de voortreffelijke Anibal Troilo die met het 60 jaar oude 'Tres Y Dos' laat zien dat deze muziek gewoon onsterfelijk is.
Met Inspiracion-Espiracion laat Gotan project zien waar ze de kaas vandaan haalden en wat de mogelijkheden zijn met een veelzijdig genre als tango. Voor de fans.

Meer over Gotan Project


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.