Een bijzonder productieve band kan Grip Inc. bezwaarlijk genoemd worden. Het debuut, 'Power Of Inner Strength', dateert reeds van 1995. 'Nemesis' werd in 1997 op de wereld losgelaten, 'Solidify' in 1999. Er zit dus een gat van vijf jaar tussen de vorige plaat en deze. In het geval van Grip Inc. niet zozeer te wijten aan te weinig creativiteit, wel een zaak van broeden op de juiste nummers.
Juiste nummers staan er in elk geval meer dan voldoende op 'Incorporated'. Grip Inc. heeft dan ook het geluk te bestaan uit drie bijzonder getalenteerde artiesten, die niet de minste zijn in de wereld van de harde metalen. Gitarist en voornaamste componist Waldemar Sorychta is voornamelijk bekend door zijn werk als producer voor bands als Moonspell en Lacuna Coil (en nog een trits andere). Drummer Dave Lombardo is de levende legende die Slayer in de annalen van de thrash mepte. Vocalist Gus Chambers is een punkveteraan en de minst prominente figuur van de drie. Nochtans werkt hij zichzelf op een uitstekende manier in de kijker op deze schijf. Chambers is één van die zangers die bijzonder veel aankan en over de hele lijn wisselt hij probleemloos af tussen agressief, rauw hees geschreeuw en een verdacht melodisch zingen. Het draagt bij tot de afwisseling, die overigens troef is op 'Incorporated'. Componist Sorychta is niet voor één gat te vangen en wisselt met graagte af tussen riffs en noten. Hij is niet te beroerd om links en rechts wat uit te proberen, zoals akoestische intermezzi die doen denken aan flamenco ('Curse (of the Cloth)' en 'Enemy Mind'). Ook mag hier en daar een streepje industrial het gebeuk opfleuren. Want beuken doet dit meer dan eens. Zo is 'The Answer' een ongenadig gevaarlijk grommend beest dat gal en venijn spuwt tijdens het refrein. Maar ook 'Skin Trade' of '(Built to) Resist' geven er met graagte een lap op. Debet hieraan is de polsslag van drummer Lombardo, die eens te meer zijn herkenbare stijl bovenhaalt. De man heeft snelle basdrums een heel eigen gezicht gegeven en ook zijn afwisselende werk met de toms is meteen herkenbaar als zijnde de 'Lombardo-stijl'.
Het valt best te geloven dat Grip Inc. haar productiviteit bewust laag houdt wanneer het resultaat enigszins klinkt als 'Incorporated'. Dit is metal van de bovenste plank en een schijf die zich bijzonder moeilijk weet los te wrikken uit de cd-speler. Een gewaarschuwd mens is er twee waard.

Meer over Grip Inc.


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.