'Power-Dive', het debuut van deze Duitse bende, was een geniale verzameling enthousiaste rock 'n' metalsongs die niet uitblonken in originaliteit, maar wel in frisheid. Dat album staat overigens nog steeds als een huis en verveelt geen seconde. Ondertussen zijn er een aantal jaren en een paar albums gepasseerd en is dit ondertussen de vierde schijf die dit kwartet op de wereld loslaat. De hamvraag is dan natuurlijk of er veel veranderd is en of de heren hun enthousiasme wisten te bewaren.

Het antwoord is dat er niets veranderd is en tegelijkertijd veel. Ten eerste is er een zangwissel gebeurd: Guido Feldhausen die de eerste albums van de gepaste rauwe edoch vrolijke zang voorzag heeft het veld geruimd voor Xaver Drexler. In wezen maakt dat bar weinig uit, aangezien beide heren vocaal gesproken enorm dicht bij elkaar liggen. Aan de opzet van de muziek is ook nauwelijks gesleuteld en de Motörheadreferenties liggen er nog steeds dik bovenop. Toch mist er iets aan dit album. Het zal niet aan de formule liggen, want al wie een album van deze jongens aan een luisterbeurt onderwerpt, weet meteen wat er te rapen valt. Maar de frisheid van het debuut is wat verdwenen en de songs zijn net iets te vaak dertien in een dozijn. Hoewel 'Front Killers' en 'Turn to Black' nog behoorlijk verdienstelijk de dans starten met rock 'n' roll aan een hoog tempo, zakt daarna het album wat in elkaar door gebrek aan echt pakkende riffs of memorabele hooks. 'Cheap, Wild & Nasty' of het vreselijke 'MILF' borduren verder op een fletse riff en een behoorlijk onnozele tekst. Ook al werd de band nooit echt gekenmerkt door hoogstaande literaire werken op het vlak van tekst, toch schort er iets aan deze keer, met als gevolg dat het enthousiasme getemperd lijkt en de inzet verflauwd.

Gun Barrel weet niet te overtuigen met dit album. Mogelijkerwijs pakken ze de draad terug op met een volgende plaat, want 'Outlaw Invasion' is werkelijk maar een schim van hun eerdere glorie.

Meer over Gun Barrel


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.