Hector Zazou is een Frans-Algerijnse componist en producer. Hij draait al een hele tijd mee in de wereld van de zogenaamde wereldmuziek. Hij heeft zowat de hele wereld op muzikale wijze ontdekt en deze keer is het de beurt aan de Oosterse muziek. Zazou heeft ook al een groot aantal bijzondere samenwerkingen op zijn conto: onder andere Jane Birkin, Björk en Peter Gabriel werkten ooit samen met hem. Hij is dus een man die zijn strepen al lang verdient heeft in het wereldje. Nu is er zijn nieuwe plaat: 'In The House of Mirrors', een nieuwe ontdekkingsreis in het muzikale spectrum.

Er zit een concept achter dit album, het gaat allemaal om reflecties, zowel geluidsgolven die terugkaatsen als het simpele gegeven van een spiegel, zoals de titel al aangeeft. De componist heeft daarbij opnieuw de hulp gekregen van een rits gastmuzikanten, velen van hen met oorspong in de Oosterse muziek. Zij bespelen dan ook instrumenten als de tambur en de shank bansuri, allemaal traditionele Oosterse instrumenten. Spiritualiteit is een erg belangrijk aspect op deze plaat, de muziek is dan ook geworteld in religie.

De muziek zelf is erg sober, de muzikanten spelen ingehouden en minimalistisch, ze proberen met een minimum aan noten hun boodschap over te brengen. De nummers zijn gedrenkt in traditie, maar er is zeker ook een modern klassieke invloed. Zazou experimenteert met klanken en stilte. Deze manier van werken zorgt ervoor dat er een aangenaam van rust over de plaat hangt.

Hector Zazou heeft een stijlvolle plaat gemaakt, liefhebbers van het genre zullen zeer blij zijn met 'In The House Of Mirrors', anderen zullen wat meer moeite moeten doen om dit plaatje te kunnen smaken. Onmiskenbaar is wel het vakmanschap dat hier geëtaleerd wordt.

Meer over Hector Zazou & Swara


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.