John Garcia, de zanger van Hermano, geniet in bepaalde middens nogal wat faam als ex-lid van Kyuss, waarmee hij aan de wieg van de stonerrock stond. Sindsdien joeg hij met verschillende groepen hetzelfde succes na, maar tevergeefs. Ook 'Dare I Say', het tweede album van Hermano, lijkt niet voor dat succes te zorgen.
Toch hebben de vier heren van Hermano met stevige, weinig gevarieerde gitaarriffs een behoorlijke plaat ineengestoken. Rechttoe rechtaan gedrum ondersteunt het gitaarwerk en houdt er de juiste vaart in. Het tempo is zeker niet hoog, maar net strak genoeg om het gitaarwerk genoeg kracht mee te geven en het gebrek aan afwisseling in de nummers te compenseren. De grootste troef van Hermano is echter de doorleefd roepende zang van John Garcia die de nummers het juiste karakter meegeeft. Vooral nummers als 'Quite Fucked', 'Angry American' en 'Cowboys Suck' putten gretig uit deze ingrediënten. Bij de langere nummers is er meer aandacht besteed aan een rustige opbouw, maar dan durft het gebrek aan tempo en variatie hen wel eens parten spelen. Er zijn echter ook tegenvoorbeelden die bewijzen dat Hermano wel degelijke rustigere songs ineen kunnen steken. Zo is het akoestische 'Murder One' met zijn leuke cadans bijna een ballad en ook 'Roll Over' gaat niet echt wild tekeer. De beste songs zijn echter de eerder vermelde nummers die er stevig invliegen. 'Quite Fucked' is een half geslaagde wereldrecordpoging om zoveel mogelijk keer "motherfucker" te zeggen in tweeëneenhalve minuut, ondersteund door een stel snerpende gitaren. Het echte inferno van gitaargeweld barst echter los wanneer, na het intieme 'On The Desert', 'Angry American' om aandacht schreeuwt.
Het is veruit de beste song, maar ineens ook de afsluiter van een stevig, maar weinig gevarieerd album. Wie wat stevig gitaargedram kan appreciëren, heeft dus een boodschap aan dit album. Voor wie meer op zoek is naar technische hoogstandjes, afwisseling of melodie, heeft 'Dare I Say' echter weinig te bieden.

Meer over Hermano


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.