'We Are Electric!' zegt de Belgische band Hitch. En niets is minder waar, er is geen moment op deze plaat waar de harde, efficiënte, met-de-deur-in-huis-vallende en op veel momenten melodische noiserock van dit gezelschap je niet wakkerschudt. Het West-Vlaamse Hitch begon in 1994 en heeft al drie studioalbums achter de rug en een pak optredens, internationaal en nationaal, onder andere op Pukkelpop, Dour en recent als opener voor de Japanese postrockgenieën van Mono in de Ancienne Belgique. De lineup bestaat uit Mich Decruyenaere (gitaar, zang), Paul Lamont (bas) en Olivier Wychuyse (drums). Wat valt er dan te verwachten van 'We Are Electric!'?

Opener '(This Shallow Heart)' is een opzwepend midtemponummer waar noisy en catchy distortiongitaren met elkaar afwisselen op de ritmesectie. Dat alles wordt aangevuld door de onmelodische, soms klagende (in positieve, provocatieve zin) vocalen van Decruyenaere evenals door de man zijn gewone zang. Op deze track valt dan ook meteen het oppervlak van de muziek van Hitch op: doorheen de nummers op 'We Are Electric!' ontmoeten het gitaarlawaai en de riffs elkaar op een vrij eenvoudige basis van drums en bas. Maar Hitch heeft nog andere, belangrijkere facetten in zijn muziek: het refrein van 'Nothing to Regret' is zeer pakkend met de efficiënte gitaarnoise en de rauwe backing vocals van bassist Paul Lamont. Ook de atmosferische outro's van 'Get Out of This Place' en 'It Gets Better' zijn gewoonweg fantastisch met het zacht gitaargetokkel en de vloeiende bas. Bovendien kan Hitch ook lekker donker uit de hoek komen op nummers als 'Adjacent Living', 'Question. Answer. Question' en op afsluiter 'Blood Runs Thick', waarvan het vuile refrein volgt op de een en halve minuutdurende gitaarpartij en waarmee het nummer eindigt. Enige opmerking bij 'We Are Electric!' is dat de muziek voor een eerste luisterbeurt gedoseerd moet worden en dat zeker de gewone luisteraar geduld zal moeten hebben met een groot deel van de nummers om de soundscapes te ontdekken waarin de nummers prachtig openbloeien.

Hitch is weer een unieke band die aan de Belgische underground ontsproten is. Met het melodieuze en compromisloze geluidsoffensief 'We Are Electric!' valt nog veel van te verwachten van deze groep.

Meer over Hitch


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.