De carrière van de Belgische powerrockband Hulk schiet al sedert 2002 als een pijl de lucht in. Enkel in Vlaanderen bleef dit trio, dat inmiddels shows van The Stooges, MC5 en Queens of the Stone Age mocht openen, nogal onopgemerkt. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in. Nu ze na een koerswijziging bij een ander label zijn beland, brengen de heren immers een beperkt uitgegeven elpeetje uit waaruit hun typische stoner wat richting pure rock'n'roll opschuift en dat hopelijk de voorbode is van een topplaat die dit Belgenlandje murw slaat.

Hulk doet op dit vijf nummers tellende schijfje alvast stevig aan 'namedropping'. Brant Bjork (Fu Manchu, Kyuss) drumt een aardig stukje weg, Dave Catching van Queens of the Stone Age rukt bij momenten aan de snaren en verzorgt de eindproductie, Chris Goss (Mastes of Reality) bulkt met de band mee en Jesse 'the Devil' Hugues van Eagles of Death Metal vervolledigt het rijtje. Hiermee is meteen de top van stonerrock bands die het genre sieren opgenoemd. Laat het geen wonder zijn dat 'The Codeïne Sessions' dus klatert van jewelste! Wie een band zoekt met de dromerige shoegazer muziek van gitaarband Codeïne is eraan voor de moeite. Hulk presenteert ruwe, heerlijk uitgediepte rock'n'roll waarbij de groene stripfiguur verbleekt. Zowel de vingervlugge opener 'Keep Talking' dat een stevige knipoog richting AC/DC geeft, als het om de oren slaande 'Seducer' dat op een stoere riff teert getuigen immers van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd is het niet één en al machogedrag op de plaat. Hoge, melige stemmetjes en wauwelende bluesrockgitaren veroorzaken een rommelig jaren '60 psychedelicasfeertje. Hoogtepunt van dit korte schijfje is misschien wel 'Electricitat', dat op een zuiver rock'n'roll ritme roest en waarbij Dave Catching als een huiverend horrorbeest vocaal de pan uitswingt. De languit zwevende, rommelige afsluiter 'Scary Song' is daarmee veruit voorbijgestoken op gebied van akeligheid.

Op dit korte plaatje lijkt het Belgische drietal de grenzen van het genre wat af te tasten. De invloed van grote mijnheren die er op meespelen is erg sterk, waardoor het niet duidelijk is welke weg de op til zijnde langspeler nu juist zal inslaan. De twee video's die mee op de elpee prijken onthullen met gierende Corvettes, volle bakkebaarden en spetterende liveshows misschien al wel een tipje van de sluier: meer dan voordien gaat de groep voor energieke rock'n'roll die gewoonweg vraagt om een podium in de buurt.

Meer over Hulk


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.