Afkomstig uit Hannover had I Defy aanvankelijk enkel bestaansrecht als zijproject van enkele lokale helden uit de Duitse punkscene. Pas na extatische reacties op een show in het voorprogramma van Kill Your Idols kreeg de band de volledige creatieve aandacht van Raoul (zang), Frank (bas), Florian (drum) en Mathias (gitaar). Met hun tweede langspeler illustreren ze dat het hedendaagse punklandschap heel wat meer te bieden heeft dan de recente emo-golf doet vermoeden.

Op 'On the Outside' spiegelt I Defy zich aan de energieke old school hardcore punk van Stretch Arm Strong en Dag Nasty, gelukkig voorzien van de nodige updates en een tikje eigenzinnigheid. Van bij het begin gaan venijnige drums en snedige gitaren hand in hand met agressieve doch melodische vocalen. Het eerste hoogtepunt is getiteld 'Lost Generation' en grijpt de luisteraar meteen bij zijn nekvel. Raoul Festante haalt uit genadeloos uit, terwijl de gitaren raggen als vanouds en de drums uitblinken in strakheid. Ook 'Swell Junkie' is een schot in de roos, al is de voice-over in de brug een spielereitje dat we al eens eerder gehoord hebben. Tekstueel neigt het meeslepende 'Reformation Day' naar existentiële wanhoop ("Are we just running through these days?"), maar dan zonder te zwelgen in zelfmedelijden. De obligate oh-ohs in het refrein neemt men er voor lief bij. De sturm und drang van de Duitsers ten spijt blijkt de Grote Bron der Creativiteit echter niet onuitputtelijk en gaan de nummers hoe langer hoe meer op elkaar lijken. Daar kan ook de hidden track - een cover van The Police - weinig aan veranderen.

Niettegenstaande I Defy veelzijdig noch origineel genoeg is om de volle 35 minuten te blijven boeien, bevat 'On the Outside' een handvol explosieve punksongs die de liefhebbers van het betere trek- en duwwerk zeker zullen verblijden. De gustibus et coloribus non est disputandum.

Meer over I Defy


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.