Traditioneel brengt de jaarwende een heleboel nieuwe platen en groepjes met zich mee. Uit Engeland komt alvast I Was a Cub Scout overgewaaid, een jeugdige tweemansformatie die nog maar bestaat sinds 2006. Na twee jaar intensief optreden en nummers schrijven brengen de twee heren hun debuutplaat uit. Het schijfje is getiteld 'I Want You to Know That There Is Always Hope' en tekent alvast voor één van de meest verfrissende releases van het prille jaar.

Opener 'Save Your Wishes' schiet uit de startblokken als een opgefokte postpunker wiens gitaar- en drumpartijen overgoten worden met galmende synths. De melodieën van zanger/gitarist/toetsenist Todd Mariott mikken meteen op het onderbewustzijn, terwijl het frenetieke slagwerk van William Bowerman voor de juiste groove zorgt. Het aan Death Cab for Cutie verwante 'Lucean' laat meeslepende vocalen, zalvende piano en weemoedige gitaren naadloos verstrengelen en wordt zelfs opgeluisterd door subtiele blazeraccenten. In 'Pink Squares' kan men zelfs een basgitaar ontwaren, wat resulteert in een opzwepende ritmesectie die de basis vormt voor een droefgeestig gitaarepos. Hoe de heren het live reconstrueren is voorlopig een raadsel, maar een straf nummer is het zeker. I Was a Cub Scout verstaat de kunst van het songschrijven en vergeet immers niet om zijn emoties in een mooi keurslijf te vatten. Het resulteert in een plaat waar bezieling nooit overslaat in pathetiek en dat is op zich al een ware verdienste.

Hoewel 'I Want You to Know That There Is Always Hope' bezwaarlijk de 'OK Computer' van de postpunk genoemd kan worden, overstijgt I Was a Cub Scout de middelmatigheid die de meeste van zijn genregenoten karakteriseert. Licht melancholische melodieën en strakke ritmepartijen worden samengebald tot glansrijke prachtsongs die een hele tijd behaaglijk blijven nazinderen in het hoofd van de luisteraar. Kopen en vertroetelen is dus de boodschap.

Meer over I Was a Cub Scout


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.