Er lopen nog behoorlijk wat vreemde mensen rond op de aarde. Vier compleet gestoorde geesten hebben zichzelf verenigd in de band Impaled. De hoes toont vrolijk een bloederig hart dat vastgehouden wordt door in chirurgische handschoenen gestoken handen. Het geeft meteen aan dat deze jongens voornamelijk geïnteresseerd zijn in operaties en medische fouten. Muzikaal past daar ouderwetse gore death metal bij.
Impaleds fascinatie voor pathologie hebben ze gehaald bij hun grote voorbeeld: Carcass. Net zoals deze grootse Britse band worden de goorste details van operaties en aberraties in nummers gegoten waar de smerigheid van afdruipt. Dat niet alleen, maar ook Impaled weet dat dit alles best niet te serieus wordt genomen en de humor spat dan ook letterlijk van de schijf af. 'Death After Life' draait om vier studenten geneeskunde, die zich bezighouden met het fenomeen 'dood'. Daar passen dan pathologische teksten vol bloed en ingewanden bij. Muzikaal klinkt 'Death After Life' heel warm en sober en het lijkt alsof de band zich ver weg van allerlei snufjes heeft gehouden. Het leidt geen twijfel dat Impaled alles wat ze op plaat gooien naadloos kunnen naspelen op een podium, iets waar sommige death metalbands zich aan vergalopperen. Er wordt ook nooit hersenloos doorgeramd aan de hoogste versnelling. Daardoor blijven de smerige riffs en loopjes als restanten hersenen aan het gehoor kleven. De letterlijk ziek klinkende schreeuw van Jason Kocol, die overigens sterk lijkt op die van Jeff Walker (Carcass), maakt het plaatje compleet.
Impaled is nog een death metalband van de oude stempel die niets wil te maken hebben met allerlei esoterische nieuwigheden of belachelijk hoge snelheden en technische vaardigheden. Deze band focust zich enkel en alleen op bloed, ingewanden en algemene goorheid. Dat is een heel nobel streven en het eindresultaat is dan ook navenant: 'Death After Life' is het muzikale equivalent van de meest bloederige horrorfilm ter wereld.

Meer over Impaled


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.