Blonde schone Helena Iren Michaelsen begon haar carrière als sexy frontvrouw bij Trail of Tears, toen die nog volop het 'beauty & the beast'-concept hanteerden en zij mocht duelleren met de rauwe grom van Ronny Thorsen. Lang duurde dat echter niet en in de tussentijd richtte de dame haar eigen band Imperia op. Het debuut 'The Ancient Dance of Qetesh' was nog net iets te veel gebaseerd op keyboards en lichtjes overdreven operatesk gezang, maar dat zijn twee dingen die op dit tweede album volledig werden rechtgezet.

De band vliegt er alleszins stevig in met 'Mirror' en meteen worden de nieuwe invalshoeken van Imperia duidelijk: het gitaarwerk primeert over de keyboards en Michaelsens zang is veel vaker terug te vinden in de normale regionen in tegenstelling tot het kunst-en vliegwerk dat ze vroeger net iets te vaak hanteerde. Dat zijn alletwee trouwens bijzonder gunstige wijzigingen. Het moet gezegd worden dat de band met de komst van Jan Yrlund (ex-Ancient Rites) er duidelijk op vooruit is gegaan en dat er flink wat afgerifft wordt. 'Raped By the Devil' heeft zelfs een ronduit gemeen kantje en hoewel doorheen het hele album de toetsen flink gebruikt worden, werken ze nergens storend en is de bombast duidelijk gedoseerd. De ballade 'Broken Wings' is helaas wat een misser: het nummer haalt de vaart van het album naar beneden en valt te weinig op om te kunnen overtuigen. Het epische 'Braveheart' (inderdaad gebaseerd op het verhaal van William Wallace) mag gelukkig weer alles uit de kast halen. 'Norway' verdient trouwens ook een speciale vermelding, omdat Michaelsen hier quasi solo mag schitteren met spaarzame begeleiding. Het leukste aan dit album is dat het tempo nooit echt laag ligt, behalve bij de twee ballades en dat dit de band de schop onder de kont geeft die zo nodig was. Het luisterplezier wordt er enkel mee vergroot.

Met deze plaat hebben de heren en dame van Imperia een reuzenstap voorwaarts gezet. Het luisterplezier ligt hoog, de nummers zitten meer dan aardig in elkaar en smaken naar meer. Als de band op dit stramien blijft voortborduren, leidt het geen twijfel dat er nog mooie dingen in het verschiet liggen.

Meer over Imperia


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.