Zoals het een goede soundtrack betaamt, geeft die van 'An Ambush of Ghosts' de sfeer van zijn film goed weer, en die is in de film van Everett Lewis erg donker en krankzinnig. De soundtrack van In the Nursery is een mooie aanvulling van het psychologische thema dat doorheen de film loopt: de hele plaat straalt werkelijk de eenzaamheid en wankele mentale gezondheid van het hoofdpersonage uit.
Cellopartijen en andere pseudo-orkestrale arrangementen zijn in elk nummer van de CD rijkelijk aanwezig, iets té rijkelijk zelfs. De hele soundtrack door worden dezelfde ideeën uitgemolken zodat muzikale hoogstandjes beter elders gezocht worden.
In 'Archaize' wordt een klavecimbelsample aangevuld door een synthetisch koor. Af en toe hoor je in de zee van computerviolen ook nog een echte hobo doorkomen, maar het resultaat blijft wel enorm gevoelloos en artificieel klinken. De heavenvoice-functie van de piano wordt ook in 'Cop House' en 'Funeral Part I' uitgebreid geëxploreerd. Dit heeft als resultaat dat er in 'Cop House' niets te beleven valt uitgezonderd wat spacy walvisgeluiden en een sample filmtekst. 'Funeral part II' distantieert zich van de andere nummers door een vette beat te plaatsten onder de zwaar misbruikte melodie en klankkleur van 'Funeral Part I' (en eigenlijk van alle nummers van deze soundtrack). 'Sedetion 2' begint enkel met een eenvoudig, rustgevend pianolijntje. De rust wordt echter meteen verstoord door een bombastisch synthesizerkoor dat op zijn beurt wordt opgeschrikt door plotse diepe drumklanken. Van dan af is het nummer eigenlijk gedaan. Na nog een hele poos eentonige synthesizerklanken te bieden, valt er, op een "hobosolo" na, niets nieuws onder de zon te bespeuren. Er wordt ook erg veel met samples uit de film gewerkt. 'Dear Grover' is daar een mooi voorbeeld van: het knap gemonteerde stuk tekst en de gespannen strijkers zitten vol ingehouden dreigement. Paukenslagen als een kloppend hart kunnen echter niet verbergen dat de melodie van die strijkers tekort schiet en te weinig uitgewerkt is. En dit vat samen met het veelvuldige gebruik van steeds weer diezelfde synthesizerklank deze 'An Ambush for Ghosts' mooi samen.
Voor de filmfan een leuke herinnering, voor de muziekliefhebber eentonig.

Meer over In The Nursery


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.