Sensationele post-hardcore met death metal invloeden, dat is wat de bio in extatisch gehuil laat weerklinken over dit Italiaanse bandje. Maar is dat werkelijk zo? Nu ja, onder de noemer van post-hardcore valt ook zowat alles te catalogeren, geen wonder dus dat er geschermd wordt met bandnamen als Mastodon, Jesu, Mars Volta of zelfs Ministry, maar de vraag blijft of al die ronkende namen qua vergelijking daadwerkelijk ergens op slagen.

Kort gezegd: niet bepaald. Het is vooral zo dat Infection Code balanceert en vooral twijfelt tussen de grens van bijzonder zacht en mesmeriserend en brutaal lawaaierig. In die optiek past een parallel tussen Neurosis en Today Is the Day beter, al haalt dit kwartet nauwelijks dat niveau. Het begint allemaal nochtans behoorlijk veelbelovend: '(E)motionless' trapt af in ware Neurosis-stijl, rustig uitwaaierende gitaren, zacht roffelende repetitieve drums en een zanger die licht getormenteerd zingt. Maar wanneer de band in een hogere versnelling schakelt, schort er iets aan het geheel. De amelodieuze riffs, piepjes en vooral het gezwalp van links naar rechts geven aan dat dit behoorlijk pompeus bedacht is, maar zonder enige ziel. Het wordt trouwens nog erger, want wat de heren uitspoken op 'Sweet taste of Sickness' of 'Bleeding' is gewoon rommelig en irritant. Dat ze daarenboven 'Heart Shaped Box' van Nirvana coveren is vooral een geval van adding insult to injury. Het ontbreken van enige echte structuur, laat staan van goede songs, is dan ook een groot pijnpunt van dit album. Nu is het niet allemaal slecht nieuws, want in de rustige passages laat de band horen dat ze soms wel goede idee├źn hebben. Ze doen er echter te weinig mee.

'Intimacy' is een schoolvoorbeeld van een plaat die vlees noch vis is: te weinig gestructureerd en agressief om te beuken en te zwalpend om bezwerend over te komen. Het label post-hardcore wordt dan ook te vaak misbruikt, en hier is dat pijnlijk duidelijk.

Meer over Infection Code


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.