Blackened death metal from Florida, featuring members of Monstrosity, zo staat er op een sticker die de – overigens spuuglelijke – hoes siert. Nu is lid zijn van Monstrosity, of beter voormalig lid zijn niet zo moeilijk, aangezien die band een heuse duiventil was. Maar zwartgeblakerde death metal klinkt alleszins een aardige premisse. Wat deze band er echter mee aanvangt, tart de verbeelding, want zo'n onwaarschijnlijke slappe hap is er al in geen tijden meer voorbij gekomen. Infernaeon mist werkelijk op alle fronten iets en dat is geen goede start.

Hoewel de band beweert death metal te spelen die doorspekt is met satanische of duistere black metalingrediënten, blijkt dat dit combo gewoonweg voorspelbare black metal speelt, weliswaar in een behoorlijk lage stemming, wat misschien het doodsmetalen element moet vormen. Op zich geen erg, iedereen kan zo'n schoonheidsfoutje best maken. Maar wat de ongelofelijk voorspelbare, cheesy en ronduit irritante keyboardlijnen door het geheel komen doen, is een compleet raadsel. Meestal zijn ze er niet, en dan plots scheurt zo'n kinderachtige riedel plotseling een loodzware riff. Waar precies de logica zit, is een open vraag. De brulzang van Brian Werner is trouwens alweer een voor de hand liggende brulzang zonder karakter. Alweer niet meteen een storende factor, mochten de songs ook iets te bieden hebben. Helaas, het gitaarwerk van de tandem Brian Magley/Sam Molina is aardig, maar helaas ook erg voorspelbaar. Het strakke spel weegt niet op tegen de dertien-in-een-dozijn passages die de heren afhaspelen. Zelfs de gastvocalen van Ben Falgoust (Soilent Green) helpen de band geen zier vooruit, al prijkt er gelukkig nergens op de hoes Featuring Ben Falgoust: bescheiden zijn ze dus wel gebleven. Heel het album lang hinkt Infernaeon op twee gedachten en weten ze niet wat ze nu willen zijn: een black metalband dan wel een death metalband. Een mooie crossover zijn ze ook al niet, gewoonweg omdat ze er niet in slagen beide stijlen met elkaar te verweven.

De grapjes die eens mens kan maken met de albumtitel zijn misschien misplaatst, aangezien dit geen echte lijdensweg is. Maar Infernaeon mist uitstraling, klasse en degelijkheid om dit album naar een niveau te tillen dat hoog genoeg is.

Meer over Infernaeon


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.