Infinite Scale is de nieuwe Toytronic-artiest en dat wil zeggen dat hij net als de andere nieuwkomer Ochre 'melodische elektronica' maakt. Dat is een genre waarin je waanzinnige ontdekkingen kan doen maar de kans dat je het als luisteraar luid geeuwend moet ondergaan is –jammer genoeg- bijzonder groot. 'Sound Senser' is charmant, ongedwongen, warm en gezellig, maar echt boeiend? Ho maar.
In 1996 zat Infinite Scale samen met DJ Bobby Friction in Ecostani, een politiek geladen elektronicaproject met de Londense smaak van de Asian Underground. Van die Aziatische invloed is weinig te horen in deze EP. Of het moest de mystiek zijn die in opener 'Acoustic Snails' te horen is. Onder variërende elektrobreaks nestelen warme, aardse klanken zich in een zeven minuten durend riedeltje zonder variatie. Wanneer je 'Ghost' gehoord hebt, vraag je je af wat het verschil is met het eerste nummer. De ambientesque, analoge geluiden zijn bijna identiek, al schuift de beat meer richting 'Intelligent Dance Music' op. Infinite Scale zegt echte instrumenten te verkiezen boven software synthesizers. Desondanks klinken de meeste geluiden op 'Sound Senser' vlak.
'In Motion' zou een leuke schets van twinkelende elektronica boven een nauwelijks hoorbaar skippend ritme kunnen zijn, maar duurt daar, zonder enige ontwikkeling, iets te lang voor. Aangenamer is 'Pirkel', waarin een simpele hiphopbeat een warm elektronicasoepje vergezelt. Of 'Fade', dat volgens eenzelfde recept, maar mét een dubby baslijn, is klaargemaakt. 'Jaw Break' sluit een half uur Infinite Scale af met een iets abstractere, scherpe beat, maar zonder enige snaren geraakt te hebben.

Meer over Infinite Scale


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.