Na het aanschouwen van de zeer fijne hoes, waarop een opengesneden persoon ligt, is het wel duidelijk welk soort vlees hier in de kuip zit: gore/death metal. En jawel, dat is precies wat de zes Nederlandse heren van Inhume presenteren op een fors uitgevallen petrischaaltje. Meer zelfs, op een vrij korte tijdsspanne presteren ze het om zestien lappen onvervalst brute death metal te spelen die niet alleen smaakt naar meer, maar perfect meekan in het rijtje van veelal Amerikaanse bands.

Er wordt geen seconde tijd verloren met een intro, meteen vanaf de eerste tonen die 'Superior Existence' tentoon spreidt is het van dattum: een barrage aan drums op speed, reutelende en beukende gitaren en een duo zangers dat vrolijk afwisselend een hondsbrutale doodsrochel en een ijzingwekkende schreeuw voortbrengt. Met andere woorden: feest voor de fanaten! Inhume verliest trouwens nergens tijd met overbodig gepiel of lang uitgesponnen passages maar doet perfect waar het al te vaak aan ontbreekt in het huidige muzikale klimaat: beuken. Er zitten trouwens weer van die geweldig smakelijke songtitels tussen het aanbod, waar onder andere 'Severely Deteriorated Flesh' of het zeer subtiele 'Swift Genocide' een tweetal voorbeelden van vormen. Over de verstaanbaarheid van de teksten hoeft niemand zich trouwens illusies te maken: er valt geen touw aan vast te knopen, maar dat heeft dan ook nog nooit iemand gedeerd wanneer dit soort sublieme teringherrie uit de luidsprekers schalt. Door het vrij furieuze totaalkarakter van dit album kan het wel eens gebeuren dat de songs onderling een tikkeltje inwisselbaar worden. Daar staat dan wel weer tegenover dat wie zich laat meeslepen in deze brok herrie, gegarandeerd zichzelf in het zweet werkt. En vervolgens de kat van de buren aan een behoorlijk onzachte dissectie onderwerpt. Of de buren zelf, in bepaalde gevallen.

Als de termen 'bruut', 'compromisloos', 'voortraggend' en 'heerlijk ziek' net die onderdelen zijn van een forensisch woordenboek dat het meest aanspreekt, dan is Inhume de perfecte band om de muzikale omlijsting te verzorgen. Wereldschokkende dingen hoeven enkel verwacht te worden wanneer de bassen volledig opengedraaid worden, maar het blijft in elk geval een onweerstaanbaar potje bruut gerag.

Meer over Inhume


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.