Een mens is niet gauw geneigd om aan metal te denken wanneer de naam Griekenland opduikt. De roemrijke geschiedenis, de filosofen, de ruïnes, de stranden,... Dat wel, maar dat er in Griekenland een bloeiende metalscene is, gaat vaak aan velen voorbij. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en met Inner Wish wordt alvast een vliegende start genomen.
De zogeheten harde kern is snarenplukker Thimios Krikos, die zijn affiniteit voor de betere powermetal met graagte etaleert. Het valt immers vaak niet moeilijk om te ontdekken dat de man een rechtgeaarde fan is van bands als Jag Panzer of Riot. De heroïsche epiek die die twee ten overvloede gebruiken in hun albums is volop terug te vinden op 'Silent Faces'. Maar dat wil niet zeggen dat Inner Wish aan overdaad zou doen. De kracht van Riot, Jag Panzer én Inner Wish is dat ze de bombast nooit bovenhalen en vooral de gitaren heldenverhalen laten vertellen door middel van gietijzeren ritmeriffs en gierende solo's. De gitaar heeft met andere woorden de hoofdrol bij Inner Wish, wat zoveel wil zeggen als de glorieuze terugkeer van de gitaarhelden. Pluspunt is dat Inner Wish het in hoofdzaak bijzonder sober houdt en de songs slechts opsiert met wat sporadische keyboards. De begeleiding is strak en geeft zowel gitaar als zang de kans om zich ten volle te ontplooien. Zanger Babis Alexandropoulos is gezegend met een overtuigende zangstem die ver weg blijft van de castraatregionen en die vaagweg klinkt als een zachtere versie van Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell). Voor wie die naam niets zegt: dat klinkt bv. als Bon Jovi, maar dan deftig gezongen in plaats van geschreeuwd. Over de hele lijn biedt 'Silent Faces' kwaliteit, maar 'Dreadful Signs' schiet er toch een tikje bovenuit door het fantastische melodieuze stuk waarbij een bijzonder sobere solo annex melodielijn de show steelt.
Er bestaat weinig twijfel over: de metal mét inhoud en melodie is stilaan het landschap opnieuw aan het veroveren, na jaren wat weggeduwd geweest te zijn door de extreme sector. Met bands als Inner Wish aan het voortouw kan dat alleen maar met lofbetuigingen overladen worden want dit is Griekse klasse.

Meer over Inner Wish


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.