Een band die begin jaren negentig reeds op een quasi perfecte manier hardcore wist te integreren met metal, was Integrity. Voor deze heren was er een duidelijk verschil tussen de naar punk neigende hardcore en de metalwereld. Integrity veegde die scheidingslijn van de kaart en liet duidelijk horen dat zij adepten van onder meer Slayer waren, wat dit combo toen tot een van de hardste en gemeenste hardcorebands maakte. Ondertussen is de scheiding tussen hardcore en metal haast weggevallen. 'Palm Sunday' is een cd met dvd die een optreden uit 1992 weergeeft. Dat is ondertussen ook alweer een eeuwigheid geleden en hoewel deze uitgave perfect laat zien dat Integrity live een rauw monster was, is dit toch enkel voer voor de verstokte fans van de band.

Omdat de beelden op deze dvd rechtstreeks van een ondermaatse cassette werden overgezet, lijdt de schijf vooral onder het hoge doe-het-zelf-gehalte. De beelden zijn korrelig tot wazig, er wordt met de camera gezwaaid en gedraaid dat het een lieve lust is en het geluid is ook niet bepaald je dat. Met andere woorden: leuk om een keertje te zien, maar niet te vaak. De bijhorende cd geeft datzelfde concert weer, maar hier valt het rauwe geluid best mee. De 'fuck you'-attitude van frontman Dwid, die het publiek opzweept tot een kolkende moshpit, komt op deze manier gewoon beter tot zijn recht. Het geluid is natuurlijk alweer ondermaats voor deze tijd, maar het mag vooral niet over het hoofd gezien worden dat dit stamt uit 1992 en is opgenomen met belabberd materiaal. De beukende lappen oermetalcore die 'Judgement Day' of 'Die Hard' vormen laten vaag horen waarom Integrity de undergroundsterrenstatus kreeg die ze vandaag nog steeds hebben, al is het behoorlijk vaag of de band nu nog steeds bestaat. Als essentiƫle uitgave schiet 'Palm Sunday' echter enorm tekort: zowel geluid als beeld zijn enerverend slecht, zelfs voor een bootleg.

'Hardcore' Integrity-adepten zullen waarschijnlijk beginnen watertanden bij deze registratie, maar vermoedelijk zullen ook zij niet echt te spreken zijn over deze uitgave. Het is een leuk idee, maar als de kwaliteit zo achterwege blijft is het maar zeer de vraag wat de toegevoegde waarde van 'Palm Sunday' moet zijn.

Meer over Integrity


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.